EUROLYGA 2023

Jonui Valančiūnui – negailestinga Toronto spaudos kritika

Jonas Valančiūnas ir vėl neišlaikė NBA atkrintamųjų egzamino. “Toronto Raptors“ klubui ir lietuviui NBA atkrintamosios nepadovanojo malonių akimirkų. „Raptors“ nuolat sulaukdavo kritikos, o pirštais buvo rodoma ir į Lietuvos rinktinės vidurio puolėją, iš kurio komandos sirgaliai tikėjosi gerokai daugiau. Kaip ir pernai, „Raptors“ jau pirmajame atkrintamųjų etape atsisveikino su didžiosiomis NBA lenktynėmis, nors šiemet žadėjo gerokai daugiau.

J.Valančiūnas sulaukė daug kritikos.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
J.Valančiūnas sulaukė daug kritikos.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 10:38 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:28 PM

Lrytas.lt sporto „Facebook“ paskyroje galite dalyvauti konkurse ir laimėti bilietus į kiną. 

Kaip atkrintamųjų kontekste atrodė 22-ejų J.Valančiūnas, į šį etapą patekęs antrą kartą karjeroje? Jis vidutiniškai žaidė beveik 27 minutes ir pelnė po 11,3 taško bei atkovojo 9,3 kamuolio, bet, kaip ir visa „Raptors“ komanda, gynyboje nesugebėjo duoti norimų rezultatų.

Kai „Washington Wizards“ savo aikštėje šventė pergalę 125:94, tai reiškė, kad NBA atkrintamųjų egzaminai „Raptors“ klubui baigėsi. „Raptors“ seriją iki keturių pergalių pralaimėjo 0:4 ir iš „Raptors Republic“ sulaukė „F“ raidės.

Ką tai reiškė? „Raptors“ ir vėl susimovė.

J.Valančiūnui „Raptors Republic“ skyrė aukštesnį įvertinimą, bet ir jis buvo kartus. Juk dvejetu niekas nesidžiaugia.

„Gynyboje buvo paliktas vienas, bet situacijoje labai nepagelbėjo. Jis ir vėl žingsniu atsiliko – tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Jis užbaigė porą atakų du prieš du, bet jokiu būdu nebuvo tas, kuris galėtų keisti rungtynių eigą. Negaliu negalvoti, kad jo lubos – tarp Nikola Pekovičiaus ir Alo Jeffersono“, – rašė „Raptors Republic“.

Paskutinėse rungtynėse šį sezoną J.Valančiūnas pelnė 16 taškų ir atkovojo 9 kamuolius. Praėjusį sezoną J.Valančiūnas atkrintamosiose prieš „Brooklyn Nets“ vidutiniškai žaidė 28,6 minutės ir pelnydavo po 10,9 taško bei atkovodavo 9,7 kamuolio.

„Terrence'as Rossas ir J.Valančiūnas nieko nepasimokė iš praėjusių metų septynių mačų serijos. Nė vienas krepšininkas neparodė nieko rimto kovoje su „Wizards“, – rašė „Toronto Sun“. – J.Valančiūnas, kaip ir kovose su „Nets“, atrodė nedrąsus, kartais pasimetęs. Atrodė, kad varžovai jį užgožė, o kartais iš viso išmušdavo iš vėžių.“

J.Valančiūnui ir vėl teko kritikos už gynybą.

„Jo kojų greitis – problema ir galiausiai netgi patys fanatiškiauski „Raptors“ gerbėjai turi pripažinti, kad jis negali gintis du prieš du. Jam trūksta instinktų, kad galėtų gintis po krepšiu. Gerbėjai turi pripažinti, kad jis negali įmesti ar pratęsti atakos, kai jis kamuolį gauna toliau nuo krepšio“, – lietuvį kritikavo „Toronto Sun“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.