EUROLYGA 2023

„Raptors“ vadovas planuoja rimtą pokalbį dėl Jono Valančiūno

M.Ujiri analizuos, ar J.Valančiūnas buvo tinkamai išnaudojamas.<br>AFP/Scanpix ir AP nuotr. koliažas
M.Ujiri analizuos, ar J.Valančiūnas buvo tinkamai išnaudojamas.<br>AFP/Scanpix ir AP nuotr. koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-28 20:31, atnaujinta 2018-01-05 14:01

Jonas Valančiūnas 2014-2015 metų sezone dažnai sėdėjo ant atsarginių suolo ketvirtajame kėlinyje, ne visada sulaukdavo perdavimų iš gynėjų, nebuvo labai pastebimas NBA atkrintamosiose varžybose ir nedalyvavo baigiamuosiuose „Toronto Raptors“ sezono interviu. Tačiau „Raptors“ vadovas Masai Ujiri neužmiršo 22 metų 213 cm ūgio lietuvio apibendrindamas liūdnai pasibaigusį sezoną.

„Raptors“ generalinis vadybininkas pareiškė, kad dėl lietuvio jis planuoja surengti rimtą pokalbį ir analizuoti, ar „centras“ buvo tinkamai išnaudojamas.

„Manome, kad jis patobulėjo. Jis geriau ginasi po krepšiu, jo kojos juda greičiau, baudos aikštelėje jis jaučiasi vis užtikrinčiau. Su aukštaūgiais reikia dirbti nuosekliai. Tai užtrunka, bet manau, kad Jonas bus didžiulė mūsų organizacijos dalis“, – pareiškė M.Ujiri.

J.Valančiūnas šį sezoną per 26 minutes rinkdavo vidutiniškai po 12 taškų ir sugriebdavo 8,7 atšokusio kamuolio.

Atkrintamųjų varžybų serijoje su „Washington Wizards“ lietuvis įmesdavo 11,3 taško ir atkovodavo 9,3 kamuolio per 26,5 minutės.

„Kartais mes per daug kritikuojame juos už tai, ko nepadaro. Verčiau susitelktume ties tuo, ką jie daro gerai ir kaip galėtų patobulėti, – J.Valančiūną ir „Raptors“ gynėją Terrence‘ą Rossą omenyje turėjo M.Ujiri. – Mums patinka jų privalumai. T.Rossas yra geras metikas, o Jonas jau geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių.“

M.Ujiri neslėpė apmaudo dėl tragiškos sezono pabaigos, kai „Wizards“ pervažiavo „Raptors“ ekipą 4:0.

Tačiau Toronto komandos vadovas siūlė netirštinti spalvų: „Per tą laiką mes padarėme ir daug gerų dalykų. Dvejus metus laimėjome Atlanto divizioną, treneris Dwane‘as Casey įpūtė gerą atmosferą, turėjome geriausią šeštąjį žaidėją NBA (L.Williamsas. – Red.), kelis NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyvius. Turime gerą pagrindą“.

Tiesa, M.Ujiri pridūrė, kad po šio sezono bus įvertintas kiekvienas „Raptors“ klubo narys. Prognozuojama, kad Toronto ekipą sukrės permainos, bet smulkmenų vadovas neatskleidė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.