EUROLYGA 2023

Amerikiečiai: J. Valančiūno ateitis modernioje NBA – miglota

Išsilaikyti NBA – tokia užduotis laukia Jono Valančiūno, sulaukusio daugybės kritikos po pasirodymo atkrintamosiose varžybose. „Toronto Raptors“ klubas NBA atkrintamųjų pirmajame etape seriją „Washington Wizards“ komandai pralaimėjo gėdingai (0:4) ir dabar sirgaliai laukia pokyčių.

NBA svarstoma, kur pasuks J.Valančiūno karjera.<br>„USA Today Sports“/Scanpix nuotr.
NBA svarstoma, kur pasuks J.Valančiūno karjera.<br>„USA Today Sports“/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 1:24 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:34 PM

Šie neabejotinai palies ir J.Valančiūną.

22 metų 213 cm Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas turi garantuotą sutartį su „Raptors“ kitam sezonui. Per jį J.Valančiūnas netgi uždirbs daugiau – šį sezoną jis gavo 3,67 mln. JAV dolerių, o kitą jo laukia 4,66 mln. atlygis.

Tačiau dėl to užtikrintai J.Valančiūnas jaustis negali. „Raptors“ gali nuo liepos 30-osios pasiūlyti lietuviui naują sutartį, bet toks klubo veiksmas vis mažiau tikėtinas.

Kai J.Valančiūnas 2012 metais pradėjo pirmąjį savo sezoną NBA, „Raptors“ lietuvį matė savo ateityje. Toronto klubo vadovai norėjo užsiauginti talentą iš Lietuvos, su kuriuo būtų mėginę kovoti prieš geriausius.

Bet štai – J.Valančiūnas antrą kartą karjeroje žaidė NBA atkrintamosiose, kur buvo kritikuojamas dėl greičio trūkumo ir nemokėjimo gintis du prieš du. Jeigu serijoje su „Brooklyn Nets“ visi kalbėjo apie tai, kad lietuvis daug mokosi, tai šįkart gerbėjai ir specialistai tikėjosi proveržio, kurio nebuvo.

Kas nutiko?

Atsakymą pateikė „National Post“.

„J.Valančiūno vieta modernioje NBA lygoje, kur gausu greitų gynėjų ir žemo ūgio sudėčių – neaiški. Šį sezoną jam nepavyko pasiekti proveržio, kokio tikėjosi „Raptors“. O serijoje aikštėje jį užgožė Marcinas Gortatas ir Nene“, – rašė „National Post“.

„J.Valančiūnas yra labai naudingas. Jis aukštas ir gali apsaugoti krepšį, pataikyti iš po jo ir mėtyti baudas“, – lietuvį pagyrė „National Post“.

Tačiau šioje situacijoje lemiamą žodį tars „Raptors“ generalinis direktorius Masai Ujiri – jis turės nuspręsti, kokių imtis veiksmų, kad šio sezono košmaras atkrintamosiose ateityje nebesikartotų.

Koks scenarijus labiausiai tikėtinas? J.Valančiūno išvykimas į kitą NBA klubą.

Šarūnas Marčiulionis „Lietuvos rytui“ yra teigęs, kad lietuviui labiausiai tiktų „San Antonio Spurs“ ekipa.

„Ten žaidimo klasė kur kas aukštesnė. Prie tokios sistemos lietuvis puikiai pritaptų. San Antonijuje žaidžiamas komandinis krepšinis, o Toronte to nematyti“, – balandžio viduryje sakė Š.Marčiulionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.