EUROLYGA 2023

Ar „Spurs“ žvaigždė Timas Duncanas yra pasiruošęs dėti tašką?

Po Timo Duncano 39-ojo gimtadienio praėjo kelios dienos. Jo plaukuose ir barzdoje matyti žilos sruogos, o žmonės vis dažniau jo klausia apie karjeros pabaigą. Tačiau NBA veteranas Los Andžele visiškai ramus sėdėjo ant suolo ir stebėjo paskutines penktųjų atkrintamųjų varžybų serijos rungtynių akimirkas.

T.Duncanas NBA praleido 18 sezonų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
T.Duncanas NBA praleido 18 sezonų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-29 23:41, atnaujinta 2018-01-05 10:06

„Spurs“ 111:107 nugalėjo „Los Angeles Clippers“ ir serijos iki keturių pergalių rezultatą persvėrė 3:2.

Tai buvo 239-osios 213 cm ūgio puolėjo atkrintamųjų varžybų rungtynės per jo 18 metų trunkančią karjerą.

T.Duncanas nebesinervina, jis ramus, nesvarbu, kad pirmojo etapo serija čempionams šiek tiek užsitęsė.

„Manau, tai realybės suvokimas. Žinau, kad mano laikas eina link pabaigos, todėl mėgaujuosi“, – „Yahoo“ sakė puolėjas.

Net ir po 18 NBA praleistų metų T.Duncano žaidimas atrodo nesenstantis. Penktosiose rungtynėse per 38 minutes jis pelnė 21 tašką, atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir atliko svarbų bloką.

„Clippers" treneris Docas Riversas po šių rungtynių nemažai skundėsi teisėjais, bet kai kalba pakrypo apie T.Duncano žaidimą, krepšinio specialisto tonas iškart pasikeitė.

„Jis yra absoliutus profesionalas. Jis – tarsi mygtukas, iškart išsprendžiantis visas jų problemas. Šiose rungtynėse jis žaidė daug. Tačiau, kai jo neprireikia, jis dėl to nesijaudina“, – apie varžovų lyderį kalbėjo D.Riversas.

Šiemet T.Duncano sutartis su „Spurs“ baigsis, todėl gali būti, kad klubo gerbėjai mato paskutines savo dievaičio dienas komandoje. Vis dėlto, tokios rungtynės įrodo, kad puolėjas gali nepaisyti savo amžiaus ir žaisti toliau.

Kai „Clippers“ lyderis Blake'as Griffinas pirmoje rungtynių pusėje pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, „Spurs" treneris Grggas Popovichius nusprendė, kad užteks.

Trečiojo kėlinio viduryje jis vėl išleido T.Duncaną, kurio gynybos dėka lemiamame ketvirtyje B.Griffinas prametė aštuonis iš devynių savo metimų.

Likus minutei iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, kuomet „Spurs“ pirmavo 107:105, B.Griffinas nusprendė veržtis per T.Duncaną ir išlyginti rezultatą, tačiau gavo galingą varžovo bloką.

„Jis artėjo į mane ryžtingai, o aš turėjau tik du pasirinkimus – arba su juo susigrumti, arba leisti įdėti į krepšį“, – aiškino T.Duncanas.

G.Popovichius po rungtynių sakė, kad šis veterano blokas vienas kertinių rungtynių momentų, lėmusių „Spurs“ pergalę.

„Jis žadžia pakankamai ilgai, jis turi aukštą krepšininko intelekto koeficientą, jis puikiai skaito žaidimą“, – sakė treneris.

T.Duncanas ir G.Popovichius kartu iškovojo penkis NBA čempionų žiedus. Jie – tarp geriausių krepšininkų ir trenerių duetų, tokių, kaip Billas Russellas ir Redas Auerbachas, Michaelas Jordanas ir Philas Jacksonas, bei Magicas Johnsonas ir Patas Riley.

„Spurs“ sėkmės priežastis – Popas ir Duncanas. Timas yra superžvaigždė ir jis puikiai bendradarbiauja su treneriu. Jis leidžia Greggui būti komandos lyderiu ir treneriu, o pats yra antrasis lyderis. Manau, tai labai svarbu.

Pamirškite krepšinio dalį. Jo dėka komandai sekėsi. Todėl, kad niekada viskas nesisuko apie jį“, – kalbėjo D.Riversas.

T.Duncanas ir „Spurs“ žino, pranašumas 3:2 nėra tvirtas. D.Riversas taip pat pasitiki savo komanda, kuri ketvirtąsias rungtynes laimėjo San Antonijuje. „Clippers“ bus pasiruošusi poryt išvykoje pakovoti dėl dar vienos pergalės ir septintųjų serijos rungtynių.

„Jie stengsis mus parklupdyti ant kelių ir atakuoti kaip tik gali. Suprantame, kad jie žais labai agresyviai, turime tam pasiruošti“, – kaip visada ramus kalbėjo T.Duncanas.

Jei „Clippers“ laimės kitas dvejas rungtynes, T.Duncano karjera gali baigtis jau šeštadienį.

„Esu palaimintas, galėdamas būti čia. Esu palaimintas, nes vis dar žaidžiu ir jaučiuosi sveikas. Aš tiesiog mėgaujuosi“, – sakė krepšininkas.

D.Riversas tikisi, kad jo komanda užbaigs T.Duncano sezoną, tačiau jis netiki, kad tai bus jo karjeros pabaiga.

„Jis taip myli krepšinį. Tai daro jį laimingu. Visada sakiau, kad superžvaigždės turi žaisti tol, kol pajaus, jog turi sustoti. Na ir kas, kad būna rungtynių, kai jis būna nepanašus į save? Bet jis mėgaujasi krepšiniu. Kodėl tai negalėtų suteikti džiaugsmo jums?“ – retoriškai klausė varžovų treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.