EUROLYGA 2023

M.Nicola apie atsigavimą po pertraukos „Liepiau komandai žaisti“

Marcelo Nicola du kėlinius mojavo rankomis, vaikščiojo pirmyn atgal ir nervingai braukė ranka per plaukus. Vilniaus „Lietuvos ryto“ startas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje nesiklostė taip, kaip norėtų strategas, bet galiausiai jam pavyko suvaldyti komandą ir galiausiai pasiekti tikslą – nušluoti „Šiaulius“. „Lietuvos rytas“ 97:69 sutriuškino svečius ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė 1:0.

M.Nicola džiaugėsi, kad komanda po dviejų kėlinių pradėjo žaisti.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Nicola džiaugėsi, kad komanda po dviejų kėlinių pradėjo žaisti.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 30, 2015, 9:35 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:38 AM

Kas nutiko per didžiąją pertrauką, kad „Lietuvos rytas“ pakeitė veidą?

„Liepiau žaisti“, – sakė M.Nicola.

Jo auklėtiniai per pirmąją pusę padarė 11 klaidų, o antrojoje – 4.

„Rungtynės tikrai nebuvo lengvo. Pradžioje šiek tiek strigome. Leidome varžovams per lengvai žaisti, – sakė M.Nicola. – Antrojoje pusėje mes pradėjome žaisti savo krepšinį. Dabar mūsų laukia sunkios rungtynės sekmadienį.“

„Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas neslėpė, kad vilties įveikti ketvirtfinalį dar turi, nors optimizmu jis netrykšta. G.Petrauskas tikėjosi, kad jo auklėtiniai pratęs gerą žaidimą ir po didžiosios pertraukos, bet stratego norams išsipildyti lemta nebuvo.

„Rungtynes vertinu dvejopai. Pirmieji du kėliniai nebuvo prasti. Jeigu gynyboje nepavyko gerai susitvarkyti, tai puolime pataikėme. Antrojoje pusėje atrodo turėjome dar labiau norėti geriau žaisti, bet gavosi atvirkščiai. Jie geriau gynėsi. Laisvų metimų neturėjome. Metėme tik per kontaktą. O po klaidų negrįždavome į gynybą. Tada prasidėjo dėjimai, tritaškiai“, – sakė G.Petrauskas.

„Šiauliai“ iki sekmadienio mėgins pasiruošti žaidimui prieš kietą gynybą.

„Jų gynyba tapo agresyvesnė. Jie ėmė žaisti ant pražangos ribos, o mes nebuvome tam pasirengę. Patys turime išmokti kietumo“, – sakė treneris.

- Ar Simas Jasaitis ir Kšyštofas Lavrinovičius gali tikėtis daugiau minučių?

– Kiekvienas žaidėjas turi būti pasirengęs žaisti. Kiekvienas. Turime daug rungtynių, poilsio mažai, todėl reikia turėti keitimų, o dar gali pasitaikyti traumos. Visi privalo būti pasirengę.

- Ar planuojate kuo greičiau laimėti seriją?

– Svarbu laimėti sekmadienį. Neturime galvoti apie kažką kitą. Bus sunku ir turime žaisti. Svarbiausia galvoti apie būsimą mačą. Vėliau galvosime apie kitą.

- Ką komandai pasakėte persirengimo kambaryje per didžiąją pertrauką?

– Kad turime pradėti žaisti. Pirmojoje pusėje darėme klaidas. Jiems leidome mėtyti 60 proc. taiklumu, darėme klaidas. Jie pelnė daug lengvų taškų. Mes net nesistengėme jų stabdyti pražangomis. O jie mėtė lengvus taškus. Turėjome bauduoti, kad jie to negalėtų padaryti. 

Mes vėlavome ir nekovojome. Bet tada pakeitėme žaidimą ir atlikome darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.