EUROLYGA 2023

Šešiolikmečių rinktinė Kaune žada demonstruoti patrauklų žaidimą

Rugpjūčio 6-16 dienomis Kaune vyksiantis Europos šešiolikmečių (U16) vaikinų krepšinio čempionatas turi generalinį rėmėją. Juo tapo Lietuvoje įkurta tarptautinė elektroninių atsiskaitymų sistema „Paysera“. Oficialus čempionato pavadinimas yra „Paysera“ Europos U16 vaikinų krepšinio čempionatas.

Šešiolikmečiams vadovaus G.Petrauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Šešiolikmečiams vadovaus G.Petrauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 12:35 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 4:36 PM

Ši naujiena drauge su Lietuvos šešiolikmečių vaikinų pasirengimo čempionatui programa bei planais buvo pristatyta ketvirtadienį Vilniuje, „Radisson Blu“ viešbutyje.

„Malonu, kad čempionatas ne tik vyksta Lietuvoje, bet ir vadinasi lietuviškos kompanijos vardu. Ir malonu, kad ši kompanija prisidės prieš čempionato ne tik finansiškai, bet ir inovacijomis, tokiomis kaip bilietų sistema ir atsiskaitymas arenose“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis.

Bilietai į „Paysera“ Europos U16 vaikinų krepšinio čempionatą bus platinami internetu www.krepsiniobilietai.lt pasitelkus sistemą „Paysera Tickets“. Ši nemokama sistema buvo išbandyta ir pasiteisino platinant bilietus į tarptautinę IT konferenciją „Login“, Vilniaus džiazo festivalį, kitus renginius.

„Tiesa, į šį čempionatą nemokamai galės patekti Lietuvos krepšinio mokyklų auklėtiniai ir treneriai, pateikę Moksleivių lygos licenciją“, – sakė A.Sabonis.

Savo ruožtu Lietuvos šešiolikmečių rinktinė, vadovaujama trenerių Gedimino Petrausko, Donato Sabaliausko ir Donato Veličkos, treniruočių stovyklą pradės liepos 1 d. Klaipėdoje. Vėliau laukia dar pora stovyklų Kaune, du tarptautiniai turnyrai.

„Iš tikrųjų pasirengimas Europos čempionatui prasidėjo gerokai anksčiau. Su dauguma kandidatų jau dalyvavome didžiuliame tarptautiniame turnyre Turkijoje, kur žaidėjai „apsišaudė“, o mes pamatėme dalykus, kuriuos reikia tobulinti“, – sakė komandos planus pristatęs Lietuvos šešiolikmečių rinktinės treneris Donatas Sabaliauskas.

G.Petrauskas dėl įsipareigojimų savo treniruojamam „Šiaulių“ klubui į pristatymą atvykti negalėjo.

Lietuvos šešiolikmečiai 12 komandų turnyre Konijoje vasario pradžioje užėmė antrąją vietą, pralaimėję finalą paskutinę sekundę šeimininkams turkams. Prieš tai lietuviai laimėjo tarptautinį turnyrą Baltarusijoje.

„Šių turnyrų metu vaikinai pasirodė labai kovingai, neprarasdavo kovingumo ir koncentracijos net sunkiausiomis akimirkomis. Toks žaidimas turėtų patikti Europos čempionato žiūrovams Kaune“, – sakė D.Sabaliauskas.

„Paysera“ Europos U16 vaikinų krepšinio čempionatas Kaune vyks dviejose salėse – legendinėje Halėje ir A.Sabonio krepšinio centre. Lietuvos rinktinė visas savo grupės rungtynes žais Halėje.

2015 M. U16 vaikinų rinktinės pasiruošimas Europos čempionatui

Liepos 1-12 d. stovykla Klaipėdoje

Liepos 11-12 d. rungtynės su Čekijos U18 rinktine (Kaunas)

Liepos 13-15 d. stovykla Šiauliuose

Liepos 16-19 d. U16 Baltijos taurė Taline

Liepos 20-22 d. stovykla Vilniuje

Liepos 23-27 d. turnyras Prancūzijoje

Liepos 29 – Rugpjūčio 5 d. stovykla Kaune

Liepos 30-31 d. rungtynės su Ukrainos U16 rinktine (Kaunas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.