EUROLYGA 2023

Europos krepšinio čempionas V. Praškevičius kibs į mokslus

2003 metais su Lietuvos nacionaline

Virginijus Praškevičius žada studijuoti LSU<br>M.Patašiaus nuotr.
Virginijus Praškevičius žada studijuoti LSU<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2015, 9:08 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 10:23 AM

Prieš ketverius metus baigęs krepšininko karjerą, jis ieško naujų iššūkių. „Baigęs krepšininko karjerą turiu kur kas daugiau laiko, todėl nusprendžiau mokytis Lietuvos sporto universitete ir siekti trenerio diplomo. Neabejoju, kad ne tik įgysiu būtinų žinių, bet ir pasidalysiu savo patirtimi su studentais“, – pranešime cituojamas V. Praškevičius.

Praeityje garsus krepšininkas taps laisvuoju klausytoju. Tai reiškia, kad jis nebus universiteto studentas, bet gali pasirinkti norimus studijų modulius ir laikyti egzaminus, o po metų turi galimybę tapti studentu.

Šį studijų būdą universitete pasirinko Lietuvos rinktinės ir NBA lygos „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas bei kartu su V.Praškevičiumi 2003 metais Europos čempionate triumfavę Donatas Slanina ir Dainius Šalenga.

Pastaruosius kelerius metus V. Praškevičius atidžiai stebi tai, kas vyksta šalies krepšinyje, klubinių komandų ir rinktinių pasirodymus. Jo teigimu, dabartiniame krepšinyje viskas vyksta profesionaliau: tobulesnis klubų valdymas, finansavimas, arenos.

„Kai atstovavau „Laverai“ ir „Atletui“, teko žaisti ir vidurinių mokyklų salėse. Tiesa, tuomet beveik pusė LKL komandų buvo iš Kauno. Gaila, kad šiuo metu Lietuvos krepšinio pirmenybėse žaidžia tik „Žalgiris“, būtinai reikėtų turėti ir antrą komandą, kuri legendinei komandai ugdytų pamainą“, – įsitikinęs V. Praškevičius.

Profesionalaus krepšininko karjerą V. Praškevičius 1994 metais pradėjo Kauno „Laveros“ komandoje. 1996 metais buvo pasirašęs sutartį su „Minnesota Timberwolves“ (JAV), tačiau jai neatstovavo. Vėliau rungtyniavo Kauno „Atleto“ ir „Žalgirio“ komandose, Belgijos, Turkijos, Italijos, Kinijos klubuose, o karjeros pabaigoje – „Šiaulių“ ir Utenos „Juventus“ komandose.

V. Praškevičius yra pelnęs Europos jaunimo ir vyrų čempionatų aukso medalius, su „Žalgiriu“ iškovojo Europos taurę, tapo Belgijos čempionu, Lietuvos ir Izraelio krepšinio lygų vicečempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.