EUROLYGA 2023

Į Trevizą kviečiamas tobulėti krepšinio talentas iš Alytaus

Garsios ir prestižinės jaunųjų Europos krepšinio talentų stovyklos beveik niekada nebūna be lietuvių. Krepšinio specialistų bei trenerių dėmesio šiemet sulaukė vienas perspektyviausių šalies jaunųjų krepšininkų alytiškis Grantas Vasiliauskas. Šis 201 cm ūgio 16-metis žaidėjas pakviestas birželio 6-8 dienomis pasitreniruoti prestižinėje Italijos Trevizo mieste rengiamoje talentų stovykloje „Adidas Talent Camp“.

Treneris S.Krukis su auklėtiniu G.Vasiliausku.<br>S.Krukio nuotr.
Treneris S.Krukis su auklėtiniu G.Vasiliausku.<br>S.Krukio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-22 14:36, atnaujinta 2017-11-27 08:07

Kaip tikino jaunojo talento treneris Sigitas Krukis, kvietimas į stovyklą, kurioje su būsimomis žvaigždėmis dirbs ne tik garsūs krepšininkai, Europos treneriai, bet ir NBA krepšinio specialistai, buvo lyg ir netikėtas, tačiau dėsningas.

„Į stovyklą rengėjai vaikus atsirinko pagal įvairius kriterijus. Iš viso kvietimus gavo 15-ka šešiolikmečių, kurie yra kviečiami treniruotis „Next generation“ programoje. Tarp 1999 metais gimusių berniukų Grantas jau ketvirtąjį Lietuvos moksleivių krepšinio lygos sezoną yra naudingiausias žaidėjas, turnyre Turkijoje buvo Lietuvos šešiolikmečių rinktinės lyderiu ir daugiausiai taškų pelniusiu krepšininku. Todėl nepastebėti G.Vasiliausko neįmanoma“, – kalbėjo krepšinio specialistas S.Krukis, ne vienerius metus dirbęs su suaugusiųjų komandomis.

Kasmet rengiamoje būsimų žvaigždžių „Adidas Talent Camp“ stovykloje Italijoje savo laiku tobulinosi dabar NBA žaidžiantys Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas, Lietuvos rinktinės nariai Linas Kleiza, Mindaugas Kuzminskas.

Atvykęs iš Trevizo, G.Vasiliauskas tikisi kvietimo į Lietuvos šešiolikmečių rinktinės sudėtį, kuri vasarą varžysis Europos jaunučių čempionate Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.