EUROLYGA 2023

Moksleivių krepšinio lygos treneriai – T.Purlys ir I.Revinskienė

Jau šią savaitę Vilniuje esančioje Švietimo ir mokslo ministerijoje nusileis keturioliktojo „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ sezono uždanga. Praėjusią savaitę paaiškėjo naudingiausi MKL sezono krepšininkai, o taip pat geriausi pagal įvairias statistikos kategorijas: pelnomus taškus, atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus ir t.t.

I.Revinskienė ir T.Purlys
I.Revinskienė ir T.Purlys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2015, 12:45 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 1:36 AM

„Manijos Moksleivių krepšinio lyga“ šiemet ir toliau tęsia tradiciją išrinkti geriausius MKL sezono trenerius. 2014-2015 metų sezone jais tapo – Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Ina Revinskienė ir Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos treneris Tomas Purlys.

I.Revinskienė su savo Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinėmis tapo vyriausiųjų merginų (gim. 1997-98 m.) čempionėmis. Jos Jaunių merginų pirmenybėse šį sezoną laimėjo visas 18 žaistų rungtynių ir pelnytai tapo čempionėmis.

„Visą sezoną žaidėme užtikrintai, neturėjome nei vieno pralaimėjimo, buvome stipresnės ir tikėjome savo pergale“, – po čempionato kovų teigė Vilniaus KM trenerė I.Revinskienė. – Mūsų pergales lėmė žaidėjų patirtis. Merginos jau rungtyniauja Lietuvos moterų krepšinio lygoje, turi labiau užgrūdintus charakterius“.

T.Purlys su savo auklėtiniais „marčiulioniukais“ iškovojo Vaikų berniukų B (gim. 2002 m.) krepšinio čempionato „Manija“ aukso medalius. Trylikamečiai krepšininkai šį sezoną laimėjo visas 22 žaistas rungtynes (18 reguliarus sezonas, 2 ketvirtfinalis, 2 finalo ketvertas). Šios T.Purlio treniruojamos komandos pergalių serija tęsiasi dar ilgiau. Nesėkmes vilniečiai jau nepatyrė dvejus metus iš eilės ir šventė 48 pergales iš eilės.

„Mes jau dvejus metus nepatyrėme nei vieno pralaimėjimo, esame vieninga komanda, daug dėmesio skiriame gynybai, nenaudojame jokių derinių, žaidžiame vienas prieš vieną ir du prieš du. Noriu, kad vaikai tobulėtų ir man džiugu matyti, kaip viskas vyksta“, – pasakoja Š.Marčiulionio KA treneris T.Purlys. – Judame į priekį, geriname savo fizinį pasirengimą. Mūsų varžovams sunku žaisti prieš mus psichologiškai, nes mes dar nesame pralaimėję“.

T.Purlys 2013 metais tapo geriausiu „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ sezono treneriu.

Birželio 3 dieną, 13:00 val., Švietimo ir mokslo ministerijoje Vilniuje įvyks „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ sezono uždarymo šventė. Pačius geriausius Moksleivių krepšinio lygos sezono žaidėjus sveikins Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai, Lietuvos krepšinio federacijos nariai ir kiti krepšinio visuomenės veikėjai. Bus pagerbti sezono vaikinų ir merginų komandos, labiausiai nusipelnę treneriai ir išrinkti viso sezono simboliniai penketai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.