EUROLYGA 2023

Su „Žalgiriu“ triumfavęs D. Songaila baigė karjerą

D.Songaila baigė karjerą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
D.Songaila baigė karjerą.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-07 13:38, atnaujinta 2017-11-23 22:34

Darius Songaila pasidžiaugė Lietuvos čempionų trofėjumi ir padėjo tašką savo karjeroje. 37 metų 206 cm ūgio puolėjas šeštadienį su Kauno „Žalgiriu“ tapo LKL čempionu. Šis titulas jam – paskutinis. Tai, kad D.Songaila baigė krepšininko karjerą, pranešė jo sužadėtinė Gintarė Sabeckaitė.

Ji išplatino viešą laišką, kuriame dėkoja savo sužadėtiniui, su kuriuo susilaukė dvynukų.

„Jis, vienas žymiausių Lietuvos krepšininkų, sužaidė savo paskutines profesionalias krepšinio varžybas. Iškovojo paskutinį savo titulą ir atsisveikino su aikštelės parketu... Verkiau... Ne kaip jo moteris, bet kaip krepšinio sirgalė. Manau, dabar tinkamiausias laikas pasakyti Jam AČIŪ“, – rašė G.Sabeckaitė.

D.Songaila krepšinio pagrindų mokėsi JAV, o tada užsivilko Maskvos CSKA aprangą. Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas bėgiojo ir ant NBA parketo. Jis vilkėjo „Sacramento Kings“, „Chicago Bulls“, „Washington Wizards“, „New Orleans Hornets“ bei „Philadelphia 76ers“ marškinėlius.

Tiesa, D.Songailai NBA labai suspindėti nepavyko, vėliau jis grįžo į Europą. Čia jis žaidė Stambulo „Galatasaray“, Valjadolido „Bancos de Rueda“, „Doneck“ ekipose.

Galiausiai puolėjas pasuko į Lietuvą. 2013–2014 metų sezoną jis žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, o šį sezoną perėjo į Kauno „Žalgirį“.

D.Songaila su Lietuvos rinktine yra laimėjęs 2000-ųjų olimpinę bronzą. Europos čempionato bronzą jis laimėjo ir 2007 metais, o 2003-iaisiais su Lietuvos rinktine tapo Senojo žemyno čempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.