EUROLYGA 2023

A. Milaknis: „Tik beprotis nenorėtų likti „Žalgiryje“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo MVP titulas ir galimybė paragauti legionieriaus duonos. Užkietėjęs žalgirietis Artūras Milaknis sulaukė gausybės plojimų per LKL uždarymo vakarą, bet šie neprilygo šūksniams ir palaikymui, kai 28 metų 195 cm ūgio krepšininkas finale metimais žlugdė Vilniaus „Lietuvos ryto“ viltis.

A.Milaknis išrinktas geriausiu LKL finalo serijos žaidėju.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Milaknis išrinktas geriausiu LKL finalo serijos žaidėju.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 11, 2015, 10:04 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 1:24 AM

„Be galo džiugus tas jausmas. Gal keistas, nes niekada nebuvau taip įvertintas“, – sakė A.Milaknis.

„Žalgiris“ seriją užbaigė 4:0, o A.Milakniui buvo įteiktas Naudingiausio finalo žaidėjo titulas. Per finalo seriją jis vidutiniškai pelnė 14,3 taško, o paskutiniame mače įmetė 17. Eurolygoje jis pelnydavo po 10 taškų.

Dabar A.Milaknis gali palikti Kauno „Žalgirį“, o lrytas.lt žiniomis, krepšininku susidomėjimą išreiškė Atėnų „Panathinaikos“ klubas. Pastarasis taip pat domisi ir Šarūnu Jasikevičiumi.

„Agentas dirba, bet esu sakęs, kad turiu pliusą iš „Žalgirio“. Klubas man patinka, čia mano namai. Eurolyga, aukšto lygio krepšinis, treniruočių sąlygos vienos geriausios Europoje. Beprotis nenorėtų likti. Nežinau, kaip susiklostys, bet norėčiau likti „Žalgiryje“, – sakė A.Milaknis.

– Turite daugiau čempionų titulų, bet prie šio prisidėjote svariausiai. Ar jis – svarbiausias?

Visada svarbus pirmasis, bet prie jo daugiau prisidėjau per treniruotes. O žiedai mielesni, kai prisideda didžiąja dalimi. Šis – svaresnis, daugiau džiaugsmo. Bet visi žiedai vienodai svarbūs.

– Kalbama, kad kai kurie žaidėjai per LKL finalo seriją pasigerino šansus žengti į rinktinę, o kiti pablogino. Kaip vertinate tai?

– Nemanau, kad keletas mačų turėtų kažką pakeisti. Žaidėjas atsiskleidžia viso sezono metu. Visiems pasitaiko duobių, gal kažkur pritrūksta motyvacijos. Manau, kad tai nekeičia, o treneris žino ir mato, kiekvieno žaidėjo puses. Nemanau, kad turi daug įtakos.

– Anksčiau buvote žinomas, kaip snaiperis, bet dabar atskleidėte daugiau. Jaučiatės patobulėjęs?

– Kiekvienais metais stengiesi tobulėti. Sezonas baigiasi ir paanalizuoji, kokie buvo mačai, kalbi su specialistais ir ekspertais. Bet tais tikrais. Jie pasako minusus ir tai, ką galėtum patobulinti ir kas tave pakeltų į aukštesnį lygį. Vasara tam ir yra skiriama.

– Jūsų geriausias karjeros sezonas – gana vėlai. Kaip manote, ar galėjo būti anksčiau?

– Nenoriu pilstyti iš tuščio į kiaurą. Džiaugiuosi tuo, kaip klostėsi karjera. Galėjo būti geriau ar blogiau. Niekas nežino, kaip ten būtų. Dabar mėgaujuosi ir nematau prasmės žvalgytis atgal.

– Ar dabar geriausias metas atverti rinktinės duris?

– Galbūt. Visi taip sako. Bet reikia dar palaukti. Treneris paskelbs galutinį sąrašą ir pamatysime, kas pateko ir ar pasiteisino tas žaidimas.

Asmeninio pokalbio su treneriu neturėjau.

– Ar žaidimas rinktinėje – tarp ambicijų?

– Taip. Žaisti rinktinėje – garbė. Man tai – didelė garbė, kaip ir kiekvienam krepšininkui. Ir vien patekimas į stovyklą – didelis įvertinimas. Nekalbu apie Europos čempionatą ar olimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.