EUROLYGA 2023

Lietuvės Europos čempionate patyrė antrąjį pralaimėjimą

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pralaimėjo antrąsias Europos čempionato rungtynes. Penktadienį po ypač nervingos ir kietos kovos lietuvės pralaimėjo antrąją pergalę iš eilės iškovojusiai Slovakijos rinktinei 79:85 (23:24, 12:21, 30:17, 14:23).

K.Nacickaitė pelnė<br>Gintaro Šiupario nuotr. iš archyvo
K.Nacickaitė pelnė<br>Gintaro Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

LKF

Jun 12, 2015, 8:25 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:28 PM

„Rungtynės buvo tikrai sunkios, daug emocijų, daug kraujo. Viskas vyko pagal planą pirmąjį ir trečiąjį kėlinį. Išbaudavome tris dideles jų krepšininkes, karaliavome po krepšiu, bet… Nenoriu kalbėti apie teisėjus. Yra kaip yra. Turėjome pataikyti metimus iš po krepšio, turėjome pasiimti šitą pergalę. Džiaugiuosi, kad komanda trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje žaidė taip, kaip aš noriu ir kaip reikia, kad laimėtume kitas dvejas rungtynes“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

Slovakijos rinktinė po dviejų kėlinių pirmavo 10 taškų skirtumu – 45:35. Tačiau trečiajame kėlinyje lietuvės spurtavo 16:5 ir išsiveržė į priekį. Po trijų kėlinių Lietuvos rinktinė pirmavo 65:62.Ketvirtasis kėlinys virto kietu nervų karu.

Net tris pražangas puldama sugebėjo „užsidirbti“ Lietuvos vidurio puolėja Eglė Šikšniūtė. Lemiamu momentu geriau žaidė Slovakijos ekipa.Tritaškiais lietuves žudė natūralizuota Slovakijos amerikietė Kristi Toliver, pelniusi 23 taškus (6/10 tritaškių).

Beje, jos tėvas teisėjavo garsiajam 1995 m. Europos čempionato finalui. Tuomet Lietuvos rinktinė 90:96 pralaimėjo jugoslavams, o amerikiečio George’o Toliverio sprendimai sukėlė audringą reakciją.

Rezultatyviausia iš lietuvių buvo Kamilė Nacickaitė – 22 taškai (4/4 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 2/3 baudos metimų). Puikiai rungtynes pradėjusi Vita Kuktienė įmetė 13, E.Šikšniūtė 12, Sandra Linkevičienė 11, Gintarė Petronytė 10 taškų.

Šeštadienį Lietuvos rinktinė žais su šeimininkėmis – Vengrijos krepšininkėmis. Į kitą Europos čempionato etapą pateks trys daugiausia taškų surinkusios grupės komandos. Čempionės iškart gaus teisę žaisti ateinančiose Olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire. 2-5 vietas užėmusios rinktinės dėl šios teisės žais papildomame turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.