EUROLYGA 2023

„Laikinosios sostinės“ turnyrą vėl laimėjo „Sporto Manija“

„Laikinosios sostinės“ didžiosios taurės krepšinio turnyro finalas atkaklumu nenusileido net profesionalų kovoms. Rungtynės baigėsi tik po pratęsimo, o pergale antrus metus iš eilės džiaugėsi „Sporto Manijos“ klubas.

Finalinėse didžiosios taurės varžybose po atkaklios kovos pagrindiniu trofėjumi džiaugėsi „Sporto Manija“.<br>P.Mantauto nuotr.
Finalinėse didžiosios taurės varžybose po atkaklios kovos pagrindiniu trofėjumi džiaugėsi „Sporto Manija“.<br>P.Mantauto nuotr.
„Laikinosios sostinės“ supertaurės turnyro laimėtojais šiemet tapo „Kauno autobusų“ krepšinio komanda.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Laikinosios sostinės“ supertaurės turnyro laimėtojais šiemet tapo „Kauno autobusų“ krepšinio komanda.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Sporto Manijos“ pergalę lėmė 44 taškus pelnęs M.Linkevičius (viduryje).
„Sporto Manijos“ pergalę lėmė 44 taškus pelnęs M.Linkevičius (viduryje).
Daugiau nuotraukų (3)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas“)

2015-06-13 06:00, atnaujinta 2017-11-22 18:44

Reto atkaklumo varžybomis tarp „Kauno autobusų“ ir „Sporto Manijos“ baigėsi jubiliejinis dešimtasis „Švyturio“-Kauno krepšinio lygos (KKL) sezonas.

„Sporto Manija“ sugebėjo apginti 2014-aisiais iškovotą titulą, kuriuo anksčiau dvejus metus iš eilės džiaugėsi „Kauno autobusai“.

„Sporto Maniją“ į priekį vedė Martynas Linkevičius, pelnęs net 44 taškus, atkovojęs 10 kamuolių ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. Šiam krepšininkui pelnytai atiteko naudingiausio finalo žaidėjo prizas.

Kovėsi netaupydami jėgų

Finalo varžybų pradžioje į priekį išsiveržė „Kauno autobusai“, tačiau „Sporto Manijos“ krepšininkai netrukus atkuto, pavijo priešininkus ir net juos pralenkė.

Antrajam kėliniui artėjant prie pabaigos scenarijus pasikartojo, tačiau šįkart aktyvesni buvo „Kauno autobusų“ atstovai. Prasidėjus didžiajai pertraukai švieslentėje švietė vienodi skaičiai – 54:54.

Antroje rungtynių pusėje kova vėl vyko labai permainingai. Iš pradžių atrodė, kad „Kauno autobusai“ jau išeikvojo visas jėgas, mat „Sporto Manija“ sugebėjo susikrauti 15 taškų persvarą, tačiau tai buvo klaidinga nuomonė – „Kauno autobusai“ vėl surengė net kelias sėkmingas atakas.

Aikštėje virė atkakli kova ir aistros, todėl teisėjai skyrė net kelias technines pražangas. Likus minutei iki rungtynių pabaigos, rezultatas vėl buvo lygus, o nuaidėjus finalinei sirenai paaiškėjo, kad skirstytis dar anksti – pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 105:105.

Pratęsimo metu „Sporto Manijos“ krepšininkai iš pat pradžių išsiveržė į priekį ir jau neišleido iš rankų pergalės.

Pasipriešino nugalėtojams

„Laikinosios sostinės“ didžiosios taurės pusfinalyje „Sporto Manija“ tik po labai atkaklios kovo nugalėjo „Bangą“ 94:88.

„Sporto Manijai“ rungtynių pradžioje teko vytis varžovus, o po pirmosios varžybų dalies komandas skyrė tik 5 taškai. Vėliau rungtynės vyko labai banguotai, tačiau „Sporto Manija“ išsaugojo persvarą. Vėl nesulaikomas šios komandos gretose buvo M.Linkevičius, pelnęs 38 taškus.

Gerokai lengviau finalą pasiekė „Kauno autobusai“, nugalėję „Panemunę“ net 34 taškų skirtumu – 118:84.

„Kauno autobusai“ nuo pat rungtynių pradžios išsiveržė į priekį 10:0, o netrukus rezultatas buvo 18:2. Vienu metu skirtumas siekė net 21 tašką. Po pertraukos „Panemunei“ pavyko sumažinti atotrūkį iki 12 taškų, tačiau daugiau nieko reikšminga nuveikti nepavyko, o „Kauno autobusai“ tik didino persvarą.

Pasipildė taurių kolekcija

„Laikinosios sostinės“ supertaurės turnyre, kuriame dalyvaujantiems krepšininkams taikoma mažiausiai apribojimų, niekas neprilygo „Kauno autobusų“ komandai.

Jos atstovai finalinių rungtynių su „LSU Atletu“ pradžioje taip pat sugebėjo atitrūkti 9 taškais, tačiau netrukus iššvaistė persvarą, ir antrojo ketvirčio pradžioje į priekį jau išsiveržė studentai.

Tik po ilgosios pertraukos „Kauno autobusai“ pradėjo tolti nuo varžovų ir iki finalinio švilpuko sugebėjo išsaugoti saugų atstumą. Galutinis rezultatas – 100:90.

„Laikinosios sostinės“ mažoji taurė šiemet atsidūrė „Sporto Manijos“ krepšininkų rankose. Finale jie be didesnio vargo 102:75 sutriuškino „A Komandą“.

Kauno krepšinio mėgėjų laukia dar vienos svarbios varžybos. Kitą savaitę jie išvyksta į tarptautinį mėgėjų lygos finalo ketverto turnyrą Slovėnijoje. Viename jo pusfinalyje Kaunas rungsis su Vilniumi, kitame – Ukraina su Rusija.

Krepšininkų gretos gali aptirpti

Esmiraldas Sliežauskas

„Švyturio“-KKL prezidentas

„Kelis pastaruosius metus lyga sparčiai plėtėsi, tačiau šiemet išliko stabilus komandų skaičius ir ateityje jis taip sparčiai neturėtų didėti.

Priešingai – šiek tiek nerimaudami laukiame rudens, kai jaunuoliai bus pašaukti į privalomąją karinę tarnybą. Joje gali atsidurti tiek dalis krepšininkų, tiek teisėjų ir kitų lygos darbuotojų.

„Laikinosios sostinės“ taurių turnyrai išsiskyrė aukšto lygio krepšiniu, mat komandas sustiprino ir profesionalūs krepšininkai, kurie prieš vasaros atostogas dar nori be didelės įtampos pasimėgauti žaidimu.

Dalyvių gausa šiemet niekas neprilygo „Sportturo“ taurės varžyboms, kuriose leidžiama dalyvauti tik mėgėjams ir galima išvysti tikrąjį krepšinio mėgėjų pajėgumą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.