EUROLYGA 2023

W. Cherry – apie G. Krapiko sprendimus ir krepšinio šalį Lietuvą

„Buvo nuostabus laikas. Tai – krepšinio šalis. Turėjau puikią patirtį“, – komplimentus Lietuvai iš namų Kalifornijoje (JAV) žarstė Willas Cherry. 24 metų 185 cm ūgio įžaidėjas sugrįžo į gimtinę, kai su Kauno „Žalgiriu“ tapo Lietuvos čempionu.

W.Cherry gali grįžti į Europą, bet nežino, į kokią komandą.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
W.Cherry gali grįžti į Europą, bet nežino, į kokią komandą.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-16 22:00, atnaujinta 2017-11-22 01:20

Čia jis amerikiečiams pasakojo apie Lietuvą, ateities planus ir Gintarą Krapiką.

„Patirtis buvo nuostabi. Dariau tai, ką norėjau ir dar keliavau po Europą. Apsilankiau šalyse, kurioms nebūčiau iki vasaros turėjęs laiko, jeigu žaisčiau NBA. Buvo įdomu prisitaikyti prie kitokios šalies ir pamatyti kitą pasaulį“, – missoulian.com kalbėjo W.Cherry, kurio sutartis galioti su „Žalgiriu“ baigė po sezono.

Jis prisiminė ir Kauno „Žalgirio“ sirgalius.

„Atmosfera – lyg koledže. Beprotiška. Jie turi atskirą tribūną, kuri save vadina žaliais ir baltais vaikinais. Tai tarsi studentų grupė, kuri pakvaišta. Bet ne per kiekvieną mačą, jie žino, kurios rungtynės visiškai neįdomios, o kurios – svarbios. Sirgaliai visada malonūs. Jie nuostabūs. Lietuva – krepšinio šalis“, – sakė W.Cherry.

Įžaidėjas prisiminė, kad startas „Žalgiryje“ buvo įdomus, nes iškart pradėjo žaisti. W.Cherry taip pat pareiškė, kad G.Krapikas pradžioje elgėsi neišmintingai.

„Man neteko sėdėti ir laukti. Treneris visus tris įžaidėjus keitė ir keitė. Nežinau, ką jis mėgino surasti. Bet kai jis susiprato, rotaciją sumažino iki dviejų. O kai pasidarė dar protingesnis, į startinę sudėtį leido mane. Tapęs dar protingesniu man įteikė komandos valdymo raktus, – sakė W.Cherry. – Tai buvo lėtas procesas. Jis mėgino mane perprasti, o aš jį ir Europos krepšinį.“

W.Cherry planuoja su „Indiana Pacers“ dalyvauti NBA vasaros stovykloje, bet jis nėra garantuotas dėl vietos stipriausioje krepšinio lygoje. Jeigu neprasimuš į NBA, jis grįš į Europą.

„Bet nežinau, į kokią komandą“, – sakė W.Cherry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.