EUROLYGA 2023

Lietuvių organizacijoje – Sevastopolio klubas po Rusijos vėliava

Savaitgalį Antalijoje (Turkija) pasibaigusiame Europos veteranų krepšinio čempionate didžiąją dalį nugalėtojų taurių susižėrė Lietuvos ekipos, tačiau daugiausiai dėmesio sulaukė Sevastopolio „Musson“ ekipa.

Sevastopolio ekipos žaidėjai į apdovanojimus atsinešė Rusijos vėliavą.<br>ESBA/facebook.com nuotr.
Sevastopolio ekipos žaidėjai į apdovanojimus atsinešė Rusijos vėliavą.<br>ESBA/facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 22, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 11:04 PM

Vyrų iki 45-ių metų grupėje triumfavusi ekipa turnyre dalyvavo po Rusijos vėliava, kurią atsinešė ir į apdovanojimus.

Panašu, kad tai – nė motais ir turnyro organizatorei – Europos veteranų krepšinio asociacijai (ESBA). Lietuvoje registruota organizacija, kurios valdybos pirmininko poziciją užima Romualdas Brazauskas, o pačioje valdyboje yra ir daugiau lietuvių, savo puslapyje prie ekipos nurodo, kad ši komanda – iš Rusijos.

ESBA valdybai be R.Brazausko dar priklauso Alvidas Raškauskas, Arvydas Venclovas, Pawelas Gurtowskis (Lenkija) ir Jevgenijus Abramovas (Rusija), o asociacijos teisininku ir auditoriumi nurodomas Rimantas Bielinis.

ESBA registruota Ungurių gatvėje Vilniuje, o jos sąskaita yra Lietuvoje veikiančiame DNB banke. 

R.Brazauskas lrytas.lt pripažino, kad pats nėra susipažinęs su šia situacija ir apie tai nieko nežino, nes turnyre šį kartą dalyvavo kaip žaidėjas. Tuo tarpu ESBA direktorė Inesė Mikelsonė šiuo metu vis dar yra Turkijoje ir į skambučius neatsiliepia. 

Sevastopolis yra Rusijos aneksuoto Krymo uostamiestis. Šiuo metu tai ginčytina teritorija, kurią rusai laiko savo dalimi, o ukrainiečiai – laikinai okupuota jų šalies teritorija. Dauguma pasaulio valstybių Sevastopolį taip pat priskiria Ukrainai.

Šiose pirmenybėse netrūko ir kitų lietuviškų akcentų – iš skandalų liūno išbristi mėginantis Gintaras Einikis apsivilko Maskvos „Interwood-Project 44“ marškinėlius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.