EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ pasirinko, kuriame Europos turnyre žais

Turėdamas ant stalo du pasiūlymus Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas trečiadienį pervedė 15 tūkst. eurų registracijos mokestį į ULEB sąskaitą, kad vėl žaistų Europos taurės turnyre.

Nepaisant „FIBA Europe“ vilionių, „Lietuvos ryto“ klubas, kuriame žaidžia A.Kavaliauskas, pasirinko ULEB Europos taurės varžybas.<br>M.Kulbio nuotr.
Nepaisant „FIBA Europe“ vilionių, „Lietuvos ryto“ klubas, kuriame žaidžia A.Kavaliauskas, pasirinko ULEB Europos taurės varžybas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jul 1, 2015, 5:24 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 11:07 AM

„Vienintelis dalykas, kuris galėtų pakeisti mūsų dalyvavimą Europos taurės varžybose, būtų FIBA sankcijos“, – sakė „Lietuvos ryto“ komandos atstovas Remigijus Kazilionis.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

„FIBA Europe“ naujai kuriamu 64 komandų turnyru bando įgyti daugiau įtakos Europos krepšinyje, bet atviram karui su ULEB kol kas nesiryžta.

Klubams palikta pasirinkimo laisvė, kuria pasinaudojęs „Lietuvos rytas“ pasirinko gerai pažįstamą ULEB turnyrą, kuriame žaidė praėjusį sezoną ir kurį yra laimėjęs 2005 ir 2009 metais.

„Europos taurės turnyre daugiau aiškumo, – sakė R.Kazilionis. – Žinome kokios tai yra varžybos, žinome kokie laukia varžovai. Žaisime su stipriomis komandomis, o tai svarbu klubui, krepšininkams ir žiūrovams.“

Europos taurės turnyro rengėjai jau yra paskelbę 36 kviečiamų komandų sąrašą.

Turnyro sistema bus tokia pati, kaip ir pernai, o burtai traukiami kitą savaitę.

Europos taurės varžybose planuoja žaisti ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Vardinį kvietimą dalyvauti šiose ULEB varžybose gavęs uostamiesčio klubas jau anksčiau pervedė registracijos mokestį ir nesidairė į naują „FIBA Europe“ darinį.

Bet „FIBA Europe“ projektu susidomėjo Utenos „Juventus“.

Pirmą kartą per klubo istoriją LKL bronzą šiemet laimėję uteniškiai irgi turi du pasiūlymus kur rungtyniauti – ULEB ar „FIBA Europe“ varžybose.

„Vis dar esame giliose dvejonėse, – trečiadienį pripažino „Juventus“ direktorius Eimantas Skersis. – Kalbamės su Lietuvos krepšinio federacija, su ULEB ir „FIBA Europe“, kitais LKL klubais, bet aiškumo trūksta.

Manau, kad apsispręsime per šią savaitę.“

Liepos 1-oji buvo paskutinė diena, kai registracijos mokestis turėjo būti pervestas Europos taurės turnyro rengėjams, bet Utenos komandos vadovai mano, kad kelios dienos nieko nepakeistų.

„Nenorime sumokėti 15 tūkst. eurų, kai dar trūksta aiškumo. Manau, kad niekas galvų nenukirs, jei sprendimą priimtume po kelių dienų. Juo labiau, kad tokią situaciją lemia bendra padėtis Europos krepšinyje.“

Sumaištis Europos krepšinyje kilo, kai „FIBA Europe“ nusprendė imtis organizuoti Europos klubų varžybas.

Pastarąjį dešimtmetį „FIBA Europe“ rengė trečiosios pagal pajėgumą Iššūkio taurės varžybas, nekonkuruodama su ULEB rengiamais Eurolygos ir Europos taurės turnyrais.

Tačiau po praėjusį savaitgalį vykusios „FIBA Europe“ valdybos susirinkimo nuspręsta ateityje rengti aukščiausios lygos varžybas, o jau nuo 2015-2016 m. sezono ir antrosios lygos turnyrą.

„FIBA Europe“ kol kas nejudina Eurolygos, kuriame žais Kauno „Žalgiris“, bet nauju dariniu įkalė pleištą antrajame fronte.

Į 64 komandų varžybas „FIBA Europe“ pakvietė „Lietuvos rytą“ ir „Juventus“, o į atrankos kovas – „Neptūną“, Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Alytaus „Dzūkiją“.

„FIBA Europe“ siūlo klubams šiek tiek geresnes finansines sąlygas, žadėdama mažesnes išlaidas ir premijas už turnyre įveiktus etapus.

Vis dėlto teisėjų kelionių ir darbo išlaidos irgi gultų ant klubų pečių. Neaiškumų kelia ir televizijos transliacijų teisės.

Didžiausias mįsle lieka kiek ir kokio pajėgumo klubų pasiryš perbėgti iš ULEB į „FIBA Europe“ varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.