EUROLYGA 2023

R.Javtokas: „Pirmenybės įrodys, ar rinktinėje buvo nepakeičiamų“

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas ir Kauno „Žalgirio“ klubo vidurio puolėjas Robertas Javtokas siūlo nepanikuoti dėl iš nacionalinės ekipos kandidatų rikiuotės krentančių jo kolegų. Per pastarąjį mėnesį jau ketvirtasis iš 25 Lietuvos krepšinio kandidatų dėl traumos priverstas trauktis iš ekipos ir atostogas keisti į reabilitaciją: pradžioje buvo Donatas Motiejūnas ir apie sopulius prakalbęs „brolis“ Darjušas Lavrinovičius, o šią savaitę iš sąrašų save išbraukė Martynas Pocius ir, greičiausiai, Linas Kleiza.

Praėjusiais metais R.Javtokas ir L.Kleiza neatstovavo Lietuvos rinktinei. Šiemet R.Javtokas vėl vilkės nacionalinės ekipos marškinėlius.<br>G.Šiupario nuotr.
Praėjusiais metais R.Javtokas ir L.Kleiza neatstovavo Lietuvos rinktinei. Šiemet R.Javtokas vėl vilkės nacionalinės ekipos marškinėlius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas („Lietuvos rytas“)

Jul 1, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 1:13 PM

„Tai kad visada taip buvo rinktinėje. Lyg ir vyksta kartų kaita, lyg ir ne savo noru žaidėjai traukiasi“, – kalbėjo 211 cm ūgio 35 metų R.Javtokas.

Iki pirmosios rinktinės stovyklos pradžios, kuri vyks Palangoje liepos 20-ąją, šiuo metu Lietuvoje besiilsintis ilgametis nacionalinės ekipos narys R.Javtokas ir pats buvo situacijoje, kai komandai sakė „ne“. Prieš 2014-ųjų pasaulio čempionatą Ispanijoje 13 metų rinktinės marškinėlius jau vilkėjęs R.Javtokas gydėsi įsisenėjusius sopulius, o 2012-ųjų olimpiadą Londone stebėjo per televizorių dėl stresinio kojos lūžio.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE. 

„Žinote, kaip su tuo atstovavimu rinktinei – asmeniškai aš visada su didžiausiu malonumu važiuoju kviečiamas į rinktinę. Kai jau negali žaisti, tai pas mane yra ne psichologinės problemos – tiesiog nepatempi dėl traumų. Tada privalai spręsti, ką daryti. Toks jau profesionalų likimas. Kai jau netempi, tada privalai trauktis, o kai gali ir jauti kad nori, džiaugiesi, kad esi kviečiamas. Tokios nuotaikos buvo tada, kai pasakiau „ne“ ir kai rinktinei sakau „taip“, – šnekėjo R.Javtokas.

– Jau keturi rinktinės senbuviai traukiasi iš rinktinės kandidatų sąrašų. Antradienį tapo aišku, kad tai L. Kleiza. Šiuos pokyčius jau vertėtų vertinti kaip priverstinę kartų kaitą?, – lrytas.lt paklausė R.Javtoko.

– Ankščiau ar vėliau kartų kaita vyksta. Vieni traukiasi visam laikui, kitų kūnai negali be būtinos pertraukos. Bet manau, kad nepakeičiamų žaidėjų beveik nėra. Žinoma, apie tai bus galima kalbėti tik per Europos krepšinio čempionatą – ar tie krepšininkai buvo nepakeičiami. Bet asmeniškai aš labai ramiai žiūriu į tai, kas vyksta.

– Sirgaliai buvo jau įpratę prie vardų, įpratę, prie to, kad su šiomis pavardėmis siejamos pergalės...

– Taip, greičiausiai yra priprantama prie pavardžių. Bet dėl to negalima panikuoti. Tegul sirgaliai būna pripratę daugiau prie pergalių. Manau, kad šiemet Lietuvos krepšinio rinktinė bus tikrai labai galinga. Aš net neabejoju, kad ir netekę minėtų krepšininkų, mes vis tiek būsime stiprūs – silpnesni jau tikrai nebūsime.

– Vis dėlto, kai ekipa netenka rimtų trijų priekinės linijos žaidėjų – ar nebus problemų rinktinei su puolimo grandyje?

– Žinote, vos ne kiekvienais metais kažkas išeina ir visi sako: „bus blogai“. Bet kaip matote, stipriai nepablogėja (juokiasi – aut. past.). Žinoma, gaila, kad tokio žaidėjo kaip Linas Kleiza nebus, bet jo nebuvo ir praėjusiais metais. Kitą vertus, reikia pasakyti, kad turime tikrai daug labai gerų krepšininkų, kurie tik ir laukia, kad atsilaisvintų vieta komandoje ir jie sugebėtų pasinaudoti šansu. Įrodyti, parodyti savo vertę aikštėje pas mus yra tikrai nemažai norinčių profesionalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.