EUROLYGA 2023

NBA vasaros turgus: per pirmą dieną išleista milijardas dolerių

NBA vasaros turgus oficialiai buvo atidarytas liepos 1-ąją ir iš karto prasidėjo su trenksmu. Pirmiausiai Anthony Davisas pasirašė rekordinės vertės kontraktą, o vėliau ir Kevinas Love'as sutarė su „Cavaliers“.

NBA vasaros turgus prasidėjo su trenksmu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
NBA vasaros turgus prasidėjo su trenksmu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2015, 7:28 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 10:04 AM

Viso per pirmąją dieną, kai laisvieji agentai galėjo sudaryti kontraktus su komandomis, NBA klubai paklojo per milijardą dolerių.

Stambiausias laimikis – „New Orleans Pelicans“ klubo, kuris savo lyderiui A.Davisui atseikėjo 145 mln. dolerių už penkerius metus. Tai rekordinis kontraktas NBA.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

Tokios pačios trukmės kontraktus sudarė ir „Cleveland Cavaliers“ su K.Love'u ir „Portland Trail Blazers“ su Damianu Lillardu. Pirmasis uždirbs 110, antrasis – 120 milijonų.

„Cavaliers“ savo gretose išsaugojo dar du žaidėjus – skelbiama, kad ekipoje už 80 milijonų liks Tristanas Thompsonas, o už 40 – Imanas Shumpertas. Pirmasis klube liks dar penkiems, antrasis – keturiems metams.

Negana to, „Cavs“ dar turės sudaryti naują metų sutartį su LeBronu Jamesu, kurios vertė sieks apie 22 milijonus.

Dar vienas skambus sandėris, kurį sudarė „San Antonio Spurs“. Už 90 milijonų jie penkeriems metams išsaugojo lyderį Kawhį Leonardą. Tokios pačios trukmės ir vertės sutartį pasirašė ir slovėnas Goranas Dragičius su „Miami Heat“.

„Spurs“ savo gretose išlaikė ir snaiperį Danny Greeną. Jis per ketverius metus uždirbs 45 milijonus. Teksaso ekipa taip pat iškeitė brazilą Tiago Splitterį į „Atlanta Hawks“ bei tikisi sudaryti maksimalios vertės sutartį su geidžiamiausiu vasaros turgaus taikiniu – LaMarcusu Aldridge'u.

Pinigais pasišvaistė ir Jono Valančiūno „Toronto Raptors“ klubas. Kanados ekipa sudarė ketverių metų ir 60 milijonų vertės kontraktą su DeMarru Carrolu.

NBA čempionai „Golden State Warriors“ savo gretose išsaugojo Draymondą Greeną. Praėjusį sezoną atsiskleidęs aukštaūgis pasirašė penkerių metų ir 85 milijonų vertės sandorį.

Neįtikėtino kontrakto sulaukė ir „Milwaukee Bucks“ gynėjas Khrisas Middletonas. Jis gaus 70 milijonų už penkerius metus.

Veteranas Tysonas Chandleris savo ruožtu suraitė parašą po sutartimi su „Phoenix Suns“. Vidurio puolėjas per ketverius metus uždirbs 52 milijonus.

Viso per pirmą NBA vasaros turgaus dieną 40 žaidėjų sutarė arba jau pasirašė naujus kontraktus su klubais.

Tačiau laisvų žaidėjų – taip pat daug. Tarp jų – L.Aldridge'as, DeAndre Jordanas, Paulas Millsapas, Dwyane'as Wade'as ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.