EUROLYGA 2023

Artūras Milaknis „Žalgirį“ keičia į „Uniks“

Šį sezoną sužibėjęs ir ekipos vedliu buvęs Artūras Milaknis palieka Kauno „Žalgirį“ – krepšininkas pradeda legionieriaus karjerą. Pranešama, kad 29-erių metų 195 cm ūgio nacionalinės rinktinės kandidatas sukirto rankomis su Kazanės „Uniks“ klubu. Tatarstano klube lietuvis žaisti turėtų dvejus metus.

A.Milaknis išvyksta iš „Žalgirio“.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Milaknis išvyksta iš „Žalgirio“.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:31 PM

Nors „Žalgiris“ Artūrui Milakniui siūlė triskart didesnį atlyginimą nei praėjusį sezoną, Kazanės „Uniks“ žalgiriečiui pasiūlė dar geresnes sąlygas ir dar „Žalgiriui“ sumokės išpirką.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausioslrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

„Labai norėjau išbandyti save užsienyje, o „Žalgiriui“ dėkoju už idealias sąlygas tobulėti“, – sakė A.Milaknis klubo svetainei.

Jevgenijaus Pašutino treniruojamas „Uniks“ kitą sezoną žais Europos taurėje ir VTB lygoje. Neseniai „Dallas Mavericks“ peržiūroje dalyvavęs A.Milaknis teigė, kad nori likti „Žalgiryje“, bet abiems pusėms susitarti taip ir nepavyko. 

195 cm ūgio krepšininkas „Žalgiryje“ praleido penkis sezonus. A.Milaknis taip pat yra žaidęs Kauno „Triobet“ ir „Prienų“ klubuose.

Praėjusį sezoną A.Milaknis Eurolygoje per 25 minutes rinko po 10 taškų, atkovodavo po 1,8 kamuolio bei atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Uniks“ klube A. Milaknis bus ne pirmas Lietuvos atstovas. Anksčiau šioje Rusijos komandoje yra žaidę Saulius Štombergas, broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai, Eurelijus Žukauskas. „Uniks“ trenerių štabe yra dirbę Antanas Sireika, Gintaras Krapikas ir Valdemaras Chomičius.   Šį tarpsezonį „Žalgirį“ jau paliko Artūras Gudaitis, Vaidas Kariniauskas, Donatas Tarolis, Jamesas Andersonas ir karjerą baigęs Darius Songaila. Sutartys buvo pratęstos su Robertu Javtoku, Pauliumi Jankūnu ir treneriu Gintaru Krapiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.