EUROLYGA

D. Sabonis sužavėjo NBA analitiką, bet šis turi ir pastabų

„Yra daug dalykų, dėl kurių turėtume mėgti Sabonį: jėga, mobilumas, tvirtumas, kova dėl kamuolių – tik keletas jų, bet jam reikės parodyti, kad puolime gali kelti didesnę grėsmę, jeigu nori NBA užimti svarbesnį vaidmenį“, – Domantą Sabonį vertino „Draft Express“ analitikas Mike'as Schmitzas.

D.Sabonis „Nike“ stovykloje pademonstravo gerą žaidimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
D.Sabonis „Nike“ stovykloje pademonstravo gerą žaidimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 7:39 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 12:05 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.  

19 metų 208 cm ūgio Lietuvos krepšinio ateitimi vadinamas D.Sabonis viešėjo „Nike“ talentų stovykloje, kur lietuviai bei kitiems perspektyviausiems krepšininkams patarimus žarstė NBA superžvaigždės Kobe Bryantas, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas.

Krepšinio analitikai svarsto, ar D.Sabonis galėtų atsidurti tarp jų. Viena aišku: amerikiečiai jau kitąmet tikisi per NBA naujokų biržą išgirsti Sabonio pavardę.

„Jo žaidime nebuvo ryškių epizodų, bet to pakako, kad jis įtvirtintų savo, kaip pirmojo šaukimų rato nario, vardą. D.Sabonis pridėjo daugiau jėgos, bet išlaikė savo nuostabų mobilumą, kuris leidžia greitai judėti iš vienos aikštės į kitą, gintis perimetrą ir tvirtai veržtis po krepšiu po žaidimo du prieš du“, – lietuvį vertino M.Schmitzas.

D.Sabonis „Nike“ stovykloje pademonstravo, kad gali užtikrintai gintis prieš sunkiojo krašto puolėjus ir kartais – prieš lengvojo krašto žaidėjus.

„Tai labai svarbu, nes jam trūksta ilgio ir sprogstamumo“, – rašė „Draft Express“.

Šio portalo 2016 metų NBA naujokų biržos prognozėje D.Sabonis yra 22-as šaukimas.

„Jo mobilumas buvo ryškiausias gynyboje, bet D.Sabonis gerai sužaidė po varžovų krepšiu ir netgi įsijungė į greitas atakas. Sabonis taip pat porą kartų gražiai užbaigė žaidimą du prieš du, kur statydamas sienelę panaudojo jėgą, o tada bėgo krepšio link ir ataką baigė dėjimu“, – analizavo M.Schmitzas.

Tačiau į Lietuvos vyrų rinktinės stovyklą pakviestas D.Sabonis sulaukė ir kritikos. M.Schmitzas pastebėjo, kad lietuviui keletą kartų sunkiai sekėsi užbaigti atakas prieš aukštesnius žaidėjus.

„Ir nors jam pakanka mobilumo, kad atakuotų iš perimetro, D.Saboniui trūksta gero metimo, o tai jį surakina“, – rašė M.Schmitzas.

Jis pastebėjo, kad aukštaūgiui sunku reaguoti į staigius gynybos pokyčius.

„Jis nepasitiki savo metimu. Kartais priima žemiau vidutinio vertinamus sprendimus. Problemos su metimu sunkiai leidžia įsivaizduoti jį, kaip aukštaūgį, kuris pelno daug taškų“, – teigė M.Schmitzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.