EUROLYGA 2023

LKL vadovas R. Brazauskas: „Visi žaidėjai pasižadės nesilažinti“

Šiemet Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu vėl, jau 17-ą kartą, tapo Kauno „Žalgiris“. Finalo serijoje „Žalgiris“ sausai 4:0 nugalėjo „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Nors reguliariajame čempionate „Lietuvos rytas“ nuo kauniečių atsiliko tik viena pergale.

LKL vadovas R.Brazauskas tikino,kad klubų žaidėjai nuo kito sezono įsipareigos nedalyvauti lažybose.<br>G.Šiupario nuotr.
LKL vadovas R.Brazauskas tikino,kad klubų žaidėjai nuo kito sezono įsipareigos nedalyvauti lažybose.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ingvaras Butautas (sportas.info)

2015-07-10 15:11, atnaujinta 2017-10-27 00:00

Ilgą laiką su šiais dviem grandais kovojęs 2013–2014 m. LKL sezono vicečempionas „Neptūnas“ liko be apdovanojimų, seriją dėl trečiosios vietos 2:3 pralaimėjęs Utenos komandai „Juventus“.

Čempionate dar žaidė Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Alytaus „Dzūkija“, „Šiauliai“, Panevėžio „Lietkabelis“, „Prienai“, Kėdainių „Nevėžis“ ir „Mažeikiai“. Pastaroji komanda kitą sezoną LKL neberungtyniaus, nes lygos ekipų skaičius mažinamas iki dešimties.

Naudingiausiu LKL finalo serijos žaidėju buvo išrinktas Kauno „Žalgirio“ gynėjas Artūras Milaknis. Naudingiausiu reguliariojo sezono krepšininku paskelbtas Vilniaus „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Antanas Kavaliauskas.

Geriausiu treneriu sporto žurnalistai išrinko Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyriausiąjį trenerį Mantą Šernių, o LKL ekspertai – Utenos „Juventus“ strategą Dainių Adomaitį.

Garbingiausias žaidėjas, pasak teisėjų, „Lietuvos ryto“ veteranas Mindaugas Lukauskis.

Geriausiu jaunuoju žaidėju LKL komandų treneriai paskelbė kaunietį Luką Lekavičių.

Geriausia LKL organizacija – Utenos klubas „Juventus“.

Geriausiu lygos įžaidėju išrinktas Rashaunas Broadusas („Juventus“), atakuojančiu gynėju – Jamesas Andersonas („Žalgiris“), lengvuoju krašto puolėju – Deividas Gailius („Neptūnas“), sunkiuoju krašto puolėju – Paulius Jankūnas („Žalgiris“), vidurio puolėju – Antanas Kavaliauskas („Lietuvos rytas“).

Su LKL generaliniu direktoriui Romualdu Brazausku kalbėjomės apie buvusį sezoną ir naujojo sezono gaires.

– Kaip vertinate 2014–2015 metų LKL sezoną?

– Praėjusį sezoną vertinu vienais aukščiausių balų. Čempionatas sulaukė daug dėmesio: tiek žiniasklaidos, tiek žiūrovų. Mes pasiekėme, kad visos rungtynės būtų transliuojamos internetu, todėl internetinių transliacijų žiūrimumas ypač išaugo. Čia kilo ir viena blogybė: dėl per didelio žiūrovų skaičiaus transliacijos kartais strigdavo ir žiūrovai tuo, suprantama, būdavo nepatenkinti. Todėl mūsų kitų metų uždavinys – išspręsti šias problemas.

Manau, kad sportine prasme čempionatas tikrai buvo įdomus. Neprisimenu, kada dar mūsų pirmaujančios komandos buvo pralaimėjusios tiek rungtynių. Reguliariojo sezono nugalėtojas turėjo paaiškėti paskutinėse rungtynėse. Gal kiek nuvylė finalo serija. Mes tikrai negalėjome planuoti, kad finale pakaks ketverių rungtynių. Bet aiškia persvara nugalėjo stipresnieji. – Ar ne per lengvai, kaip žaidžiant tokį puikų čempionatą, „Žalgiris“ laimėjo finalinę seriją?

– Reguliariojo sezono metu trys komandos žengė koja kojon. Tik jo pabaigoje „Neptūnas“ atkrito. O finale „Lietuvos rytui“ kažko pritrūko. Matyt, „Žalgiris“ pasiruošė geriau. – Ar jus nustebino tai, kad trečią vietą užėmė Utenos „Juventus“?

– Be abejo. Manau, kad tai buvo siurprizas visiems. Juo labiau kad Utenos komanda atkrintamosiose varžybose startavo iš penktosios pozicijos. Tas šuolis į bronzos medalius šiai komandai yra didžiulis laimėjimas. Ne veltui Utenos klubui buvo skirtas ir prizas už organizacinį darbą. – Ar yra žaidėjų, kurie jums įsiminė per sezoną, galbūt nustebino?

– Galėčiau išskirti keletą jaunų žaidėjų, padariusių ryškią pažangą: Luką Lekavičių ir Artūrą Gudaitį. – Nuspręsta, kad kitais metais lygoje liks tik dešimt komandų. Kodėl?

– Vienuolikos komandų turnyrui reikia labai daug turų – 44 dienų, kad kiekviena komanda sužaistų po keturis kartus su kiekviena. O dešimčiai komandų pakanka 36 dienų. 8 turai žaidžiant po dvejas rungtynes per savaitę padeda sutaupyti visą mėnesį. Kol kas nežinome, kada baigsime kitą čempionatą. Numatyti du variantai: birželio pradžioje arba viduryje. Viskas priklausys nuo to, ar Lietuvos rinktinei reikės žaisti atrankos į olimpiadą turnyre. – Šį sezoną lygą sukrėtė keli skandalai dėl galbūt sutartų rungtynių. Kaip ketinate kovoti su šiuo reiškiniu naujosiose pirmenybėse?

– Dėl tų rungtynių kol kas nesame gavę iš tyrėjų jokių įrodymų, todėl nuo komentarų susilaikysiu. Tai nėra vien mūsų lygos ar sporto šakos bėda, tai susiję ir su kitomis sporto šakomis. Per tarpsezonį ketiname pasirašyti sutartį su varžybų priežiūros įmone, stebinčia varžybas visame pasaulyje. Manome, kad tai bus didelis dalykas, dirbant prevencinį darbą šiuo klausimu. Šiemet ketiname paprašyti visų žaidėjų prieš čempionatą pasirašyti, kad nedalyvaus lažybose ir, sulaužę pasižadėjimus, sutinka su numatytomis griežtomis sankcijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.