EUROLYGA 2023

M. Kalnietis sugrįžta iš NBA pasirašyti kontrakto su „Žalgiriu“

Mantas Kalnietis sužaidė NBA Vasaros lygoje keturis mačus.<br>AP nuotr.
Mantas Kalnietis sužaidė NBA Vasaros lygoje keturis mačus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2015, 11:48 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 9:30 PM

Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas Mantas Kalnietis penktadienį atsisveikino su NBA Vasaros lygą sėdėdamas ant atsarginių žaidėjų suolo, o jo atstovaujama „Indiana Pacers“ ekipa ir vėl pralaimėjo. Šįkart ją 98:74 įveikė „Orlando Blue“ atstovai. Tai tas pats klubas, kurį „Pacers“ prieš tai įveikė 91:85 – tai buvo vienintelė Indianos ekipai atstovavusių žaidėjų sėkmė Vasaros lygos turnyre iš penkių galimų.

Trečiose Vasaros lygos rungtynėse traumą gavęs M.Kalnietis nutarė labiau pasisaugoti – per ketvirtąją akistata būtent su „Blue“ lietuvis žaidė 10 minučių ir įmetė 4 taškus. Penktadienį M.Kalnietis buvo registruotas dvikovai, tačiau kaip ir kiti keturi žaidėjai nepasirodė aikštėje.

Kalbama, kad Lietuvos krepšinio rinktinės įžaidėjas negavo jokio pasiūlymo likti NBA ir sugrįžta į Lietuvą: ne tik rengtis su nacionaline ekipa būsimoms Europos krepšinio čempionato kovoms, bet ir pasirašyti sutartį su Kauno „Žalgiriu“.

M.Kalnietis prieš mėnesį yra teigęs, kad nepatekęs į NBA, jis nesvarstys kitų ekipų pasiūlymų ir užsivilks „Žalgirio“ marškinėlius. Tad iki liepos 20 dienos M.Kalnietis taps Kauno ekipos nariu.

Ketvirtadienį Ispanijos žiniasklaida skelbė, kad „Pacers“ ekipą Vasaros lygoje treniravęs Fotis Katsikaris kvietė M.Kalnietį tapti Mursijos „Murcia“ žaidėju, kur graikas darbuosis nuo kito sezono, bet lietuvis atsisakė.

NBA vasaros lygos M.Kalnietis per ketverias rungtynes vidutiniškai rinko po 4,7 taško, atliko po 3,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 1 kamuolį ir po 3 kartus suklysdavo.

 Pergale Las Vegaso vasaros lygos turnyrą pradėjo Denverio „Nuggets“ klubas su Gilvydu Biruta, 86:71 (24:15, 19:21, 23:15, 20:20) nugalėjęs Atlantos „Hawks“ komandą. 

Lietuvio indėlis į pergalę – 9 taškai, 1 sugriebtas ir 2 perimti kamuoliai, blokuotas varžovo metimas bei dvi pražangos. Nuo suolo susitikimą pradėjęs G. Biruta per 18 žaidimo minučių (18:00) pataikė visus 4 dvitaškius bei vienintelį baudos metimą. 

15 taškų prie pergalės prisidėjo Gray'us Harrisas, 13 – Erickas Greenas, 11 – Emmanuelis Mudiay'us, 10 – Jamaalas Franklinas. 

Pralaimėjusiųjų gretose sėkmingiausiai žaidė Lanaras Pattersonas (16 tšk.), Brandonas Ashley (15 tšk.) bei Terranas Petteway'us (11 taškų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.