EUROLYGA 2023

M. Nicola apie burtus: „Gavome stiprias komandas“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos po dusyk keliaus į Rusiją. Tai paaiškėjo po vakar ištrauktų Europos taurės turnyro burtų.

M.Nicola atsargiai vertina būsimus varžovus.<br>Tomo Bauro nuotr.
M.Nicola atsargiai vertina būsimus varžovus.<br>Tomo Bauro nuotr.
„Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ klubai sužinojo varžovus Europos taurės varžybose.<br>M.Kulbio nuotr.
„Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ klubai sužinojo varžovus Europos taurės varžybose.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Jul 10, 2015, 8:31 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 2:36 AM

36 klubai prieš burtus Barselonoje buvo padalyti į dvi konferencijas pagal geografinį principą ir krepšelius pagal pajėgumą.

Tad „Lietuvos rytas“ ir „Neptūnas“ nujautė, kad teks užsukti ir į šaltą Rusiją, ir tokius šiltus kraštus kaip Graikija ir Turkija.

Turnyrą pasitiks pasikeitę

2005 ir 2009 metais šį turnyrą laimėjęs „Lietuvos rytas“ pateko į E grupę kartu su devintąją vietą Turkijos lygoje užėmusiu Stambulo „Besiktas“, Jungtinės lygos ketvirtfinalyje žaidusiais Rusijos klubais Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Saratovo „Avtodor“, trečiąją vietą Graikijoje užėmusia Salonikų PAOK ir Vengrijos čempione Solnoko „Olaj“ komanda.

„Europos taurės turnyre netrūksta stiprių komandų. Kai kurių pavyko išvengti, bet gavome kitas stiprias, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Marcelo Nicola. – Mūsų laukia dvi kelionės į Rusiją, po vieną į Graikiją, Turkiją ir Vengriją.

Pirmajame etape turime būti stiprūs per namų rungtynes ir stengtis pasiekti kelias pergales išvykoje.“

Kitą sezoną „Lietuvos rytas“ pasitiks perpus pasikeitusia sudėtimi.

Vilniaus klubas atsisveikino su Martynu Gecevičiumi, Simu Jasaičiu, Travisu Leslie, Billy Baronu ir Mike’u Moseriu, o į savo gretas pakvietė Roką Giedraitį, Marių Runkauską, Deividą Gailių, Artūrą Gudaitį ir Julių Juciką.

A.Gudaitis ir R.Giedraitis yra jauni žaidėjai – jie mums suteiks energijos, – apie naujokus sakė treneris M.Nicola. – M.Runkauskas ir D.Gailius yra labiau patyrę, abu jau rungtyniavę užsienyje, tad mums pravers jų patirtis. J.Jucikas krepšinį žaidžia dar neilgai, bet yra atletiškas ir taip pat turėtų būti naudingas komandai.“

„Neptūno“ laukia darbai

Ketvirtas LKL pirmenybėse šiemet likęs ir vardinio kvietimo į Europos taurės turnyrą sulaukęs „Neptūnas“ pateko į F grupę.

Joje klaipėdiečiai žais su aštuntąja Turkijos komanda Stambulo „Galatasaray“, su kuria dusyk žaidė Eurolygoje pernai, Jungtinės lygos pusfinalyje žaidusia „Nižnij Novgorod“ ir 12-ąją vietą užėmusia Volgogrado „Krasnyj oktiabr“, Izraelio čempionais Jeruzalės „Hapoel“ ir penktąja Graikijos lygos ekipa Atėnų AEK.

„Kai pamačiau F grupės komandas, mintyse norėjau, kad „Neptūnas“ patektų į šią grupę, – bcneptunas.lt sakė Klaipėdos klubo direktorius Osvaldas Kurauskas. – Atėnų AEK – puikiai žinoma komanda, abi Rusijos ekipos pažįstamos iš tų laikų, kai teko kautis Jungtinėje lygoje. Stambulo „Galatasaray“ taip pat turėtų atrodyti galingai, nes pakeitė klubo prezidentą.

Mums lieka kuo geriau sukomplektuoti komandą ir rengtis. Per vasarą vyks intensyvūs komplektacijos darbai.“

„Neptūnas“ dar tik pradėjo darbus krepšinio rinkoje.

Trenerį Kazį Maksvytį pakeitė Dainius Adomaitis, o lengvąjį puolėją D.Gailių – Arvydas Šikšnius, bet O.Kurauskas jau įvardino, kad klubo tikslas bus pasiekti „Last 32“ etapą.

Turnyro modelis – tas pats

Europos taurės turnyras vyks tokia pat sistema, kaip ir praėjusį sezoną, kuriame „Lietuvos rytas“ krito aštuntfinalyje, o „Neptūnas“ – „Last 32“ etape.

Ir šiemet po pirmojo etapo iš kiekvienos grupės tolyn iškops po keturis geriausius klubus. Prie tų 24 komandų prisidės iš Eurolygos nusileisiančios dvylika ekipų.

Antrajame – „Last 32“ – etape klubai bus padalyti į aštuonias grupes po keturias komandas.

Po dvi geriausias komandas pateks į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus žaidžiama po du mačus (namie ir išvykoje) iki pat finalo.

Europos taurės burtai

A grupė: Nimburko ČEZ (Čekija), Bilbao „Basket“ (Ispanija), Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija), Nantero JSF (Prancūzija), Bonos „Telekom“ (Vokietija), Trento „Dolomiti Energia“ (Italija).

B grupė: Berlyno ALBA (Vokietija), Las Palmaso „Gran Canaria Herbalife“ (Ispanija), Ostendės „Telenet“ (Belgija), Le Mano „Sarthe“ (Prancūzija), Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (Italija), Brindizio „Enel“ (Italija).

C grupė: „Valencia“ (Ispanija), Saragosos CAI (Ispanija), Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija), Nansi SLUC (Prancūzija), Šarlerua „Spirou“ (Belgija), Venecijos „Umana Reyer“ (Italija).

D grupė: Kazanės „Uniks“ (Rusija), Bandirmos „Banvit“ (Turkija), Trabzono „Trabzonspor“ (Turkija), Podgoricos „Budučnost“ (Juodkalnija), Salonikų „Aris“ (Graikija), Bukarešto „Steaua“ (Rumunija).

E grupė: Stambulo „Besiktas“ (Turkija), Vilniaus „Lietuvos rytas“, Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), Saratovo „Avtodor“ (Rusija), Salonikų PAOK (Graikija), Solnoko „Olaj“ (Vengrija).

F grupė: Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), „Nižnij Novgorod“ (Rusija), Volgogrado „Krasnyj oktiabr“ (Rusija), Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis), Atėnų AEK (Graikija), Klaipėdos „Neptūnas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.