EUROLYGA 2023

D. Blattas: „NBA krepšinis – visiškai kitoks nei Europoje“

Davidas Blattas savo pirmajame sezone NBA tikėjosi iššūkių, tačiau nemanė, kad krūvis – toks didelis. Su Tel Avivo „Maccabi“ Eurolygoje triumfavęs dvigubą JAV ir Izraelio pilietybę turintis krepšinio specialistas prieš sezoną sulaukė „Cleveland Cavaliers“ pasiūlymo.

D.Blattas tikėjosi kitokios NBA virtuvės.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
D.Blattas tikėjosi kitokios NBA virtuvės.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2015, 8:28 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 5:19 AM

Europoje puikiai žinomas treneris nieko nelaukė – ėmė treniruoti komandą bei kurti derinius NBA superžvaigždei LeBronui Jamesui. Galiausiai jis nužygiavo iki pat NBA finalo, tačiau serijoje krito prieš „Golden State Warriors“.

„Kai atvykau į NBA, susidarė įspūdis, kad viskas bus pakankamai paprasta. Lengvas vėjelis, – sakė D.Blattas. – Aukščiausiame Europos lygoje treneriu dirbau 23 metus. Vadovavau nacionalinėms komandoms, profesionaliems klubams. Treniravau Eurolygos komandas ir maniau, kad gerai žinau krepšinį. Maniau, kad žinau, kaip treniruoti. Bet vėliau supratau, kad ten, kur atėjau, viskas labai skiriasi. Krepšinis visiškai kitoks. Čia – visai kitokios problemos ir kiti būdai tvarkytis su aikštėje ar už jos ribų kilusiomis problemomis.“

Las Vegase NBA vasaros lygos kovas stebęs D.Blattas greitai turėjo perprasti kitokią virtuvę. Pirmojoje sezono pusėje „Cavaliers“ strigo ir treneriui į nugarą smigo kritikų strėlės, buvo daug kalbų apie nesutarimus su L.Jamesu. Galiausiai jam finalo serijoje teko verstis be Kyrie Irvingo ir Kevino Love'o, kurie patyrė traumas.

„Kiekvieną mačą žaidėme turėdami kitokią komandą. Su vienokia pradėjome čempionatą, tada praradome žaidėją, tad teko šiek tiek keisti stilių. Po poros mačų iškrito dar vienas vyrukas. Vėl žaidėme su kitokia komanda. Tada tas vyrukas grįžo ir vėl pokyčiai, – pasakojo D.Blattas. – Ir aš esu labai piktas, kad finalo serijoje negalėjome verstis visais krepšininkais.“

D.Blattas pabrėžė, kad NBA tvarkaraštis – gerokai karštesnis nei Europoje. Europoje komandos turi apie šešias pilnas savaites, kas pasirengtų sezonui, sakė D.Blattas. Jis pridūrė, kad NBA pasirengti trukdo vasaros stovyklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.