EUROLYGA 2023

R.Kurtinaitis: „Kalbą pradėjo nuo pinigų – žaidėjas beviltiškas“

Nuo 2011-ųjų Rusijos Maskvos srities „Chimki“ klubą treniruojantis lietuvis Rimas Kurtinaitis rikiuoja ekipą naujam sezonui. Balandį laimėjus Europos taurės turnyro finalą, „Chimki“ klubui Eurolygos vadovybė įteikė bilietą į savo turnyrą, o Rusijos čempionate Maskvos srities krepšininkai kitą sezoną bandys nuo sosto nustumti galingąjį Maskvos CSKA. Ketvirtadienį „Chimki“ sudaro ilgalaikę sutartį su NBA žaidusiu Aleksejumi Švedu, kurį dvi dienos prieš egzaminavo pats R.Kurtinaitis.

R.Kurtinaitis į klubą prisiviliojo A.Švedą.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kurtinaitis į klubą prisiviliojo A.Švedą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 10:31 PM

Lietuvos krepšinio specialistas dėl 26-erių Rusijos rinktinės gynėjo nutraukė savo atostogas Lietuvoje ir išvyko į Maskvą pokalbiui.

„Jam pasakiau, kad norėčiau, kad Aleksejus žaistų mano komandoje. Tokia pati ir klubo vadovybės nuomonė“, – sovsport.ru kalbėjo R.Kurtinaitis, dienai atskridęs į Rusijos sostinę.

„New York Knicks“ ekipoje praėjusį sezoną žibėjęs rusas galėjo pratęsti sutartį ir už metus į savo banko sąskaitą turėjo gauti minimalią 2,8 mln. JAV dolerių algą, tačiau kontrakto atsisakė ir patraukė į namus. Nors A.Švedas turėjo ir Europos ekipų siūlymus, juos taip pat atmetė. Iš viso NBA Rusijos krepšininkas žaidė trejus metus.

- A.Švedas yra sunkaus charakterio žmogus. Kaip, ar radote bendrą kalbą su juo?

– Na, tam aš ir buvau atvykęs, kad pasikalbėčiau su juo, pasižiūrėčiau jam į akis.

- Pasižiūrėjote?

– Normalus vaikinas. Aš juk ir žinių apie jį susirinkau iš jį pažįstančių žmonių – atsiliepimai geri. Klausima, kas yra sunkus žmogus. Jau koks-koks nelengvas žmogus yra Zoranas Planiničius, bet problemų su juo pas mane nebuvo. Ir manau, kad žaidėjas „Chimki“ ekipoje praleido geriausius savo karjeros metus. O kalbant apie darbą, visada būna tam tikrų momentų – aš visus stengiuosi sustatyti į rėmus, tačiau leidžiu improvizuoti.

Su naujoku pradedu pokalbį paprastai ir klausimu: „Tu nori žaisti mūsų komandoje?“. Jei atsako teigiamai, tęsiu pokalbį. Tačiau jei krepšininkas pradeda šneką nuo pinigų ar galimų minučių, praleistų aikštėje – toliau kalbėtis beviltiška.

- A.Švedas apie pinigus nekalbėjo?

– Su manimi – ne. Aš jam tik paaiškinau mūsų taisykles – darbo ir gyvenimo. Pasakiau, kad daug treniruojamės ir mums visiškai nėra laiko eiti į restoranus. Be to – pas mus labai dideli tikslai. Jis pasakė, kad jį viskas tenkina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.