EUROLYGA 2023

R. Kurtinaičio ir Š. Marčiulionio žvilgsnis – į rinktinės sopulį

Lietuvos krepšinio rinktinei nepavyksta čempionatams ruoštis be problemų. Šiemet Jonui Kazlauskui tenka spręsti ketvirtosios – sunkiojo krašto – pozicijos rebusą. Iš rinktinės iškritus Donatui Motiejūnui, Linui Kleizai ir universaliam Darjušui Lavrinovičiui, sirgaliai su nerimu stebi pavardes. Krepšinio specialistai tik Paulių Jankūną laiko stabiliu sunkiojo krašto puolėju, tačiau kažkam teks jį keisti.

R.Kurtinaitis ir Š.Marčiulionis svarstė, kas galėtų keisti poziciją ir žaisti ketvirtuoju numeriu.<br>lrytas.lt montažas
R.Kurtinaitis ir Š.Marčiulionis svarstė, kas galėtų keisti poziciją ir žaisti ketvirtuoju numeriu.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 1:20 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 3:45 AM

Vienas realiausių variantų – Jonas Mačiulis. Madrido „Real“ klube lengvuoju kraštu rungtyniaujančiam 30 metų 198 cm ūgio krepšininkui tai nebūtų naujovė. J.Mačiuliui yra tekę stumdytis su aukštesniais varžovais.

„Kai treniravau jaunimo rinktines Jonas žaidė ketvirtuoju numeriu. Jis labai gerai susitvarkė. Jonas turi gerą kūną, stiprus, gerai ginasi ir yra greitas. Jis nėra tikras ketvirtas numeris, bet šiuo metu, kai yra bėda, tai geriausias variantas. Mindaugui Kuzminskui trūksta jėgos ginantis“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Rimas Kurtinaitis. Kalbas apie tai, kad pakilti aukščiau galėtų ir Mindaugas Kuzminskas, jis atmetė.

„Jam pritrūks jėgos“, – sakė Maskvos srities „Chimki“ strategas.

Šarūnas Marčiulionis pabrėžė, kad žaisti mažesniu penketu šiais laikas – ne problema. Svarbiais momentais į mažesnius, bet greitesnius krepšininkus atsisuko ir NBA čempione tapusi „Golden State Warriors“ ekipa, kurios marškinėlius yra vilkėjęs ir Š.Marčiulionis.

„Nebijočiau žaisti ir su mažesne sudėtimi. Galime imti kamuolius ir stumti juos į priekį. Nebūtina laukti 20 sekundžių. Galime užpulti greitai. Ta lengva sudėtis turėtų duoti savo, – sakė Š.Marčiulionis. – Žinoma, nereikia taip žaisti visą laiką.“

Š.Marčiulionis mano, kad P.Jankūnui rimtai padėti galėtų ir Europos jaunimo čempionate asmeniniais rezultatais spindėjęs Domantas Sabonis. Jis skirtų šiam žaidėjui daugiau minučių ir pasitikėjimo. R.Kurtinaičio nuomone D.Saboniui dar gali būti per sunku rimtai varžytis su vyrais.

Tarp svarstymų – ir šiemet su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pasirašiusio Artūro Gudaičio kandidatūra. Bet 47-ojo NBA naujokų biržos šaukimo R.Kurtinaitis ne „centro“ pozicijoje nemato.

„Ketvirtos pozicijos žaidėjai turi mokėti žaisti ant ūselio, gerai pagąsdinti ir tada prasiveržti. Jie turi būti puikūs metikai. Tokių savybių reikalauja šiuolaikinis krepšinis. O jis to neturi“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Su juo sutiko ir Š.Marčiulionis, siūlęs pažiūrėti į bendras krepšinio tendencijas Europoje ir NBA.

„Jau ir tie patys „centrai“ nyksta. Matome, kad jie tampa mobilesni. Dabar jau žaidžiama priekiu į varžovą, o ne nugara. Pozicijos užgriozdinimas sunkiais „centrai“ nepridėtų perspektyvų“, – sakė Š.Marčiulionis.

Lietuvos krepšinio rinktinė jau pirmadienį rinkosi į stovyklą Palangoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.