EUROLYGA 2023

Rusas T. Mozgovas: „Nenuvertinkite Rusijos – ji ateis ir laimės“

Rusijos krepšinio rinktinės viltis NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ vidurio puolėjas Timofėjus Mozgovas jau antrąkart atsisako padėti nacionalinei komandai Europos pirmenybėse. „Prieš dvejus metus aš tikrai atsisakiau padėti komandai – ir man labai gėda dėl šito mano poelgio. Tačiau šįkart susidėjo visos įmanomos ir neįmanomos aplinkybės – aš fiziškai nesugebėsiu atsistatyti po visų operacijų. Todėl sakyti, kad atsisakau – neteisinga. Aš vis dar žadu žaisti mažiausiai dešimt metų, todėl dar sudalyvausiu „Eurobasket“ turnyruose“, – Rusijos žiniasklaidai aiškino 29-erių T.Mozgovas.

T.Mozgovas praėjusį sezoną „Cavaliers“ ekipoje žaidė su L.Jamesu.<br>APF nuotr.
T.Mozgovas praėjusį sezoną „Cavaliers“ ekipoje žaidė su L.Jamesu.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2015, 7:19 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 12:45 AM

„Eurobasket 2015“ čempionate Rusijos rinktinė savo kovas pradės Prancūzijos Monplejė mieste, o jos varžovėmis bus šeimininkai prancūzai, suomiai, lenkai, žydai ir bosniai.

Rusai pasirodymą šių metų Europos krepšinio turnyre pradės akistata su Izraelio krepšininkais. Nors ir silpnesnė, Rusijos ekipa nežada šiose pirmenybėse tenkintis statistės vaidmeniu.

„Ir be manęs yra kam ginti Rusijos garbę. Jokios tragedijos, jei nepatektume į Rio de Žaneiro olimpiadą tikrai nebūtų, tačiau vis dėlto norisi sudalyvauti žaidynėse. Jei neprasimušime per šių metų „Eurobasket“ varžybas, juk yra dar ir kvalifikacija – mes į Londono olimpiadą prasimušėme būtent per papildomą turnyrą. Ir ką? Olimpinė bronza, – kalbėjo 214 cm ūgio Rusijos rinktinės „centras“. – Bet kuriuo atveju, Rusijos niekada nereikia nurašyti. Juk būna kaip visada – mūsų niekas nevertina, labiau nuvertina, o mes išeiname į aikštę ir laimime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.