EUROLYGA 2023

Varžybos – ir kalėjime, ir fabrike

Geriausi pasaulio gatvės krepšinio asai vienas prieš vieną yra kovoję JAV ir Taivano kalinimo įstaigose. O šiemet ketvirtus metus rengiamas „Red Bull King of the Rock“ turnyras finišuos Turkijoje. Tarp 32 stipriausių planetos žaidėjų bus ir lietuvis.

Krepšinio turnyras „Red Bull King of the Rock“ rengiamas ketvirtus metus.
Krepšinio turnyras „Red Bull King of the Rock“ rengiamas ketvirtus metus.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Jul 21, 2015, 7:22 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 12:19 AM

Mūsų šalies pasiuntinys Benas Bagdonavičius, pernai „King of the Rock“ pasaulio finale Taivane pasižymėjęs ir patekęs į lyderių aštuntuką, įkvėpė naują krepšinio viltį ir paskatino ketvirtą kartą Lietuvoje organizuoti minėto turnyro atranką.

„Svarstėme, ar reikia tokio turnyro Lietuvai, tačiau sėkmingas mūsų krepšininko pasirodymas tapo tuo svertu, kuris padėjo apsispręsti – varžybos yra reikalingos“, – teigė turnyrą vienas prieš vieną organizuojančios „Red Bull“ kompanijos atstovai.

Rungtyniaus darbo dienomis

„King of the Rock“ regioninių atrankų kovos šiemet vyks trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: liepos 21 d. 18 val. jos prasidės Vilniuje prie Baltojo tilto, liepos 22-ąją 18 val. – Kauno Santakoje, liepos 23-iąją 18 val. – Klaipėdos kruizinių laivų terminale.

Tiek sostinėje, tiek ir kituose miestuose santykius krepšinio aikštėje aiškinsis po 64 dalyvius.

„Savaitgalį žmonės linkę ilsėtis gamtoje ar namuose, tad varžybas rengiame darbo dienos vakare. Be to, noras save išbandyti krepšinio aikštėje yra svarbiausias renginio akcentas. Todėl išankstinės registracijos nedarome – žais tie, kurie pirmieji ateis“, – sakė turnyro rengėjai, patikinę, kad daugiau kaip 64 krepšininkai dvikovose nedalyvaus.

Paaiškės turnyro karalius

Geriausi visų trijų miestų atstovai – po 8 iš kiekvienos atrankos liepos 30-ąją susigrums nacionaliniame finale, kuris vyksta prie Vilniaus sporto rūmų.

Šiame etape, be 24 dalyvių, kelialapį į Turkiją sieks iškovoti dar ir du stipriausi 2014-ųjų turnyro žaidėjai, 2011-ųjų ir 2012-ųjų šio turnyro nugalėtojai bei 4 kviestiniai krepšininkai.

Iš 32 dalyvių paaiškės Lietuvos nugalėtojas, kuris rugpjūčio 29 d. su 31 stipriausiu pasaulio krepšininku susitiks Stambulo odos ir avalynės fabrike. Jis yra Beikozo rajone.

Ten ir paaiškės ne tik „King of the Rock“ turnyro karalius, bet ir varžybų karalienė.

Krepšinio aistros už grotų

„Kol kas atstovauti Lietuvai siunčiame savo geriausią krepšininką, nes nesame įsitikinę, kad pakovoti dėl nugalėtojos vardo susirinks pakankamai merginų. Bet jei bus norinčių – apie tai galvosime ateityje“, – aiškino „Red Bull“ atstovai Lietuvoje.

2010-aisiais Alkatraso kalėjimo saloje prie San Fransisko pirmą kartą surengtas ir čia kelerius metus vykęs „King of the Rock“ pasaulio finalas nuo pernai persikėlė į Taivanui priklausančios Samasanos salos kalėjimą, o šiemet – į Turkiją.

Krepšinio turnyro „King of the Rock“ regioninė atranka. Liepos 21 d. 18 val. prie Baltojo tilto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.