EUROLYGA 2023

Prancūzai pasiruošę ginti titulą: „Atėjo laikas mums dominuoti“

Prancūzijos krepšinio rinktinė švyti pasitikėjimu – Europos čempionų titulą ginsianti rinktinė sieks pakartoti 2013 metų sėkmę. Rinktinės veidas ir lyderis Tony Parkeris teigia, kad šių metų nacionalinė komanda – visų laikų stipriausia Prancūzijos rinktinė.

T.Parkeris nori antro Europos čempiono titulo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
T.Parkeris nori antro Europos čempiono titulo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2015, 5:37 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 10:27 AM

„Tai tik mano nuomonė, bet aš manau, kad ši rinktinė – stipriausia Prancūzijos krepšinio istorijoje. Tai sakau su visa pagarba buvusiems žaidėjams. Mes turime du milžinus startiniame penkete – Rudy Gobertas ir Alexis Ajinca atrodo, lyg būtų 235 cm ūgio“, – sakė T.Parkeris.

Įžaidėjas pridėjo, kad visi žaidėjai yra motyvuoti vėl iškovoti čempionų titulą.

„Mūsų tikslas – auksas. Kitokių tikslų nėra. Norime apginti titulą. Niekada nebuvome įvardijami kaip favoritai, tačiau dabar esame ir nuo to nesislepiame. Su šia komanda galime surengti nuostabius pasirodymus. Ispanai dominavo šešerius metus, dabar laikas tai padaryti mums“, – užtikrintas „San Antonio Spurs“ gynėjas.

T.Parkeris džiaugiais, kad pirmenybių finalinis etapas vyks Prancūzijoje, kur vietos rinktinės stengsis sukurti šventę aistruoliams.

„Esu tiesiog laimingas, kad žaisime namuose. Tai bus nuostabu – iš mūsų tikimasi daug. Dabar mūsų laikas tai paversti kažkuo pozityviu“, – nekantrauja jis.

Nepaisant užtikrintų kalbų, T.Parkeris mano, kad Europos čempionatą gali laimėti apie dešimt rinktinių.

„Visi norės įveikti mus. Visos ekipos Europoje yra geros ir yra apie dešimt, kurios gali laimėti titulą. Net Dirkas Nowitzki grįžo į rinktinę – tai bus nuostabus čempionatas“, – neabejoja jis.

Vincento Collet vadovaujamos Prancūzijos rinktinės kandidatų sąraše – Nicolas Batumas, Borisas Diaw, Rudy Gobertas, Tony Parkeris, Evanas Fournier, Alexis Ajinca, Joffrey Lauvergne‘as, Nando De Colo, Mickaelis Gelabale, Florentas Pietrusas, Kimas Tillie, Antoine‘as Diotas, Thomas Heurtelis, Fabienas Causeuras, Charlesas Kahudi ir Mamas Jaitehas.

Pirmenybes prancūzai pradės Monpeljė mieste ir kovos su Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Suomija, Lenkija ir Izraeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.