EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas apie darbą rinktinėje: „Baramės, stengiamės“

Jonas Kazlauskas jau gali stebėti praktiškai visus kandidatus į rinktinę. Praėjus keturioms dienoms nuo Lietuvos rinktinės stovyklos Palangoje pradžios čia yra atvykę visi, išskyrus dar už Atlanto plušantį Joną Valančiūną.

J.Kazlauskas stengiasi žaidėjams išaiškinti jų vaidmenis ir sustatyti į vietas.<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskas stengiasi žaidėjams išaiškinti jų vaidmenis ir sustatyti į vietas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 1:30 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 6:51 AM

Dabar J.Kazlauskui svarbiausia – sustatyti visus žaidėjus į jų vietas. Strategas neslepia, kad šiuo metu rinktinėje reikia pereiti ne patį maloniausią procesą.

„Vyksta normalus procesas. Baramės, stengiamės. Rinktinėje yra daug naujų veidų, todėl nepavyksta iškart rasti bendros kalbos. Visi nori pasirodyti, todėl vežimą traukia į savo pusę. Daugelis klubuose buvo lyderiai, tad reikia apsiprasti su vaidmenimis“, – sakė J.Kazlauskas, kuris su krepšininkais penktadienį pirmą kartą dirbo salėje.

„Nėra taip, kad viskas vyktų idealiai. Darbas yra geras. Esu patenkintas procesu. Daug naujų veidų, tad nėra, kad viskas iškart pavyksta. Gludiname komandą“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

- Užsiminėte, kad žaidėjai stengiasi individualiai pasirodyti. Ar dėl to nekyla kėblumų?

 - Visi to nori. Kiekvienas stengiasi, nori, kad į jį atkreiptų dėmesį. Kai kurie klubuose buvo įpratę, kad pakelia pirštą ir kamuolys jiems atitenka, bet čia – rinktinė, tad viskas kitaip. Per kažkiek laiko tai sutvarkysime. Tiesiog reikia laiko.

- Kaip per šias dienas pasirodė rinktinės naujokai?

– Norite, kad po pirmos treniruotės viską atsakyčiau. Jie stengiasi, bet dar anksti sakyti komplimentus. Yra buvę anksčiau, kad daug gyrėme ir gavosi atvirkščiai. Esame pasimokę.

- Bet naujokai atitinka rinktinės lygį?

– Man įdomus buvo Domantas. Matau, kad jis stengiasi. Kiti irgi negadina. Nėra taip, kad pagalvotum, jog žaidėjas nėra tinkamo lygio. Viskas priklausys nuo to, kaip jie dirbs. Tik primenu, kad tai buvo paprasta treniruotė. Senesniems žaidėjams jau viskas aišku, o naujiems – gal ne. 

Žaidėjai gavo gerą krūvį stadione, tad tikėtis, kad jie pultų ir apžaistų kitus, būtų neteisinga. Bet mes norime, kad patobulėtų žaidimas vienas prieš vieną. Ir gynyboje, ir puolime. O tada galėsime taikyti savo sistemas.

Šiemet turime daug naujų žaidėjų, tad norime tam skirti pagrindinį dėmesį. 

- Ar naujokų skaičius ir korekcijos sąraše keis rinktinės braižą?

– Kiekvieną kartą treneris rinktinėje turi prisitaikyti prie tų žaidėjų, kokių turi. Galiu sugalvoti tokių schemų, kurios netiks, nes nebus, kam išpildyti. Žaidimas skirsis nuo pernai. Tikiuosi, kad dėl Manto Kalniečio galėsime dažniau žaisti du prieš du. Turime keletą snaiperių, kurie galės išbėgti iš po užtvarų ir atakuoti nuo trijų taškų linijos.

Pernai to nedarėme.

Didelį dėmesį reikia skirti ir plotui po krepšiu, nes turime Joną Valančiūną ir kitus pakankamai stiprius žaidėjus.

- Kokius svarbiausius akcentus norisi sudėti rinktinei?

– Jų yra tiek daug, kad turėčiau valandą kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.