EUROLYGA 2023

Australų rinktinė: varžovus traumuojantis gynėjas ir NBA veidai

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė į pirmąją treniruočių stovyklą susirinko tik praėjusį pirmadienį, tačiau jau šį trečiadienį ir penktadienį sužais pirmąsias draugiškas rungtynes. Pirmasis varžovas – kietai rungtyniaujanti Australijos rinktinė.

Lietuvos varžovė – Australijos rinktinė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lietuvos varžovė – Australijos rinktinė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 2:12 PM

Į Lietuvą australai atsiveža keturis NBA žaidėjus ir lygos čempioną Andrew Bogutą, atstovaujantį „Golden State Warriors“ komandai.

Dar vienas NBA jau gerai atpažįstamas veidas – „Cleveland Cavaliers“ gynėjas Matthew Dellavedova, pagarsėjęs ne tik kietu, bet ir varžovus traumuojančiu žaidimu.

Itin nešvariai rungtyniaujantis gynėjas per šių metų NBA atkrintamąsias rungtynes spėjo įsivelti į konfliktus su Alu Horfordu, Taju Gibsonu ir Kyle'u Korveriu. Pastarajam pasisekė mažiausiai – jis patyrė traumą po susidūrimo su australu ir baigė sezoną.

Užstoti grubų australą puolė ir jo komandos draugas LeBronas Jamesas.

„Jis tiesiog sunkiai dirba kiekvieną dieną. Jis laužo nusistovėjusius standartus ir žaidžia kaip įmanoma kiečiau kiekvieną vakarą“, – M.Dellavedovą gyrė L.Jamesas.

Dar du NBA žaidėjai Australijos rinktinėje – „Utah Jazz“ gynėjas Dante Exumas ir „Chicago Bulls“ suolą trinantis puolėjas Cameronas Bairstow.

Dar trys gerai pažįstami NBA žaidėjai komandai nepadės – Aaronas Baynesas, Joe Inglesas ir Patrickas Millsas.

Iš pažįstamų veidų – Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs Bradas Newley, puolėjas Davidas Andersenas ir Nathanas Jawai.

Lietuvos rinktinė ir jos aistruoliai neturėtų pamiršti paskutinės šių ekipų dvikovos, kurią Jonas Kazlauskas pavadinimo regbio, o ne krepšinio, rungtynėmis.

Rungtynės vyko vos prieš metus – Pasaulio krepšinio čempionate, kai grupių turnyre lietuviai australams pralaimėjo 75:82, o po dviejų kėlinių buvo triuškinami 19-os taškų persvara.

Australijos rinktinės dvyliktukas mačams su Lietuva:

Gynėjai: Matthew Dellavedova (193 cm, „Cleveland Cavaliers“), Dante Exumas (198 cm, „Utah Jazz“), Chrisas Gouldingas (192 cm, Melburno „United“), Adamas Gibsonas (188 cm, Adelaidės „36ers“, Damianas Martinas (186 cm, Perto „Wildcats“);

Puolėjai: Cameronas Bairstow (206 cm, „Chicago Bulls“), Bradas Newley (199 cm, Las Palmo „Gran Canaria“), Ryanas Broekhoffas (201 cm, Stambulo „Bešiktaš“), Brockas Motumas (208 cm, Adelaidės „36ers“);

Vidurio puolėjai: Andrew Bogutas (213 cm, „Golden State Warriors“), Nathanas Jawai (208 cm, Andoros „MoraBanc“), Davidas Andersenas (211 cm, Vilerbano ASVEL).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.