EUROLYGA 2023

D. Gailius: „Senbuviai jau turi vietas, bet gal atsiras ir man“

Antrasis Deivido Gailiaus dublis rinktinėje – kitoks, bet ne mažiau intriguojantis ir kupinas iššūkių. Jono Kazlausko antrus metus iš eilės į rinktinės stovyklą pakviestas klaipėdietis vėl bando įrodyti, kad gali būti naudingas. Užimti stebėtojo pozicijos 27 metų krepšininkas neketina.

D.Gailius pasiryžęs į rinktinę belstis tiek kartų, kiek reikės. Bet jis tiki, kad gali į dvyliktuką patekti jau šiemet.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Gailius pasiryžęs į rinktinę belstis tiek kartų, kiek reikės. Bet jis tiki, kad gali į dvyliktuką patekti jau šiemet.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Gailius pasiryžęs į rinktinę belstis tiek kartų, kiek reikės. Bet jis tiki, kad gali į dvyliktuką patekti jau šiemet.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Gailius pasiryžęs į rinktinę belstis tiek kartų, kiek reikės. Bet jis tiki, kad gali į dvyliktuką patekti jau šiemet.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Martynas Suslavičius

Jul 28, 2015, 6:33 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:04 PM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Trečiadienį Lietuvos rinktinė sužais pirmąsias draugiškas rungtynes su komanda, kurios pavadinimas D.Gailiui įsiminė nesmagiai. Kai pernai Lietuva 91:78 kontroliniame mače palaužė Australijos ekipą, J.Kazlauskas, kaip pat sakė, priėmė sunkiausią sprendimą – atsisakė poros žaidėjų.

Tarp jų buvo ir D.Gailius. Jam nepavyko išsilaikyti iki dvyliktuko, o, kaip broliai Lavrinovičiai mėgsta sakyti, atkabintas buvo, kai komandoje liko 14 krepšininkų.

„Pernai veikė tas jaunatviškas entuziazmas. Važiuoji ir galvoji: „Va, pateksiu į rinktinę.“ Dabar irgi yra taip, bet tokias mintis stumi į šoną, stengiesi negalvoti. Dirbi, stengiesi, o tada treneris pasirinks. Jeigu ir vėl netiksiu, stengsiuosi daugiau dirbti, kad tikčiau ateityje.“, – sakė šiemet su Vilniaus „Lietuvos rytu“ dvejų metų sutartį pasirašęs D.Gailius. Pernai jis rinktinę paliko su dabar bendraklubiu tapusiu Antanu Kavaliausku.

Koks šių metų planas?

D.Gailius pasirengęs atiduoti po sezono su Klaipėdos „Neptūnu“ atgautas jėgas tam, kad pagaliau žengtų ten, kur visada norėjo.

Bet jam, kaip ir daugeliui žaidėjų, reikės įveikti sunkų kelią. J.Kazlauskas D.Gailių įsivaizduoja ir atakuojančio gynėjo, ir lengvojo krašto pozicijose.

Dėl vietos antrojoje pozicijoje jam tenka konkuruoti su praktiškai vietą užsitikrinusiu Renaldu Seibučiu ir puikų sezoną „Žalgiryje“ sužaidusiu Artūru Milakniu. Lengvųjų kraštų pozicijoje – labiau ankšta.

Jonas Mačiulis jau dabar rengiasi Europos čempionatui. Sunku įsivaizduoti, kad J.Kazlauskas atsisakytų Mindaugo Kuzminsko. Šioje vietoje raumenis parodyti mėgina ir D.Gailiaus ekipos draugu tapęs Rokas Giedraitis, taip pat su „Lietuvos rytu“ rankomis sukirtęs šiemet.

„Sunku vertinti situaciją. Senbuviai turi tas vietas, bet gal kažkur atsiras ir man erdvės. Treneris juk turi savo sistemą“, – sakė D.Gailius.

Rinktinėje jis daugiausia bendrauja su Mariumi Runkausku, kurį vadina tiesiog Mariuku. Pastarasis šiemet pasirašė sutartį su „Lietuvos rytu“, o po jo tai padarė ir D.Gailius.

„Su Mariuku kartu žaidėme nuo penkiolikos. Visada išlieka ryšys, – sakė D.Gailius. – Pasikalbėjome, kai pasirašėme sutartis. Apsidžiaugė ir žmonos.“

– Deividai, rinktinės stovykloje esate antrąjį kartą. Kuo šis skiriasi nuo praėjusių metų?, – lrytas.lt paklausė D.Gailiaus.

– Dabar jau lengviau. Pernai viskas buvo nauja. Šiemet nesijaučiu naujoku, tad viskas geriau. Kai rodo derinius pamenu. Gal buvau primiršęs, bet kartą parodo ir tada jau žinai. Kol kas atsimenu visus. Nuotaikos rinktinėje geros, visi gerai sutaria. O apie žaidimą dar kalbėti anksti. Neseniai pradėjome dirbti salėje.

– Ar labai skiriasi sistemos nuo tų, kurias teko naudoti „Neptūne“ ar ankstesniuose klubuose?

– Žinoma. Kiekvienas treneris turi savo sistemą. O dabar turime labai aukšto lygio trenerį. Skirtumų – daug. Galėtum mėginti išvardinti po vieną, tačiau būtų sunku. Tiesiog reikia pajusti.

– Po sezono su „Neptūnu“ kalbėjote, kad buvote išsunktas. Ar spėjote atsistatyti?

– Spėjau. Tas nuovargis buvo ne fizinis, o daugiau psichologinis. Tiesiog viduje jautėsi, bet aš turėjau laiko pailsėti. Praėjo pora savaičių ir vėl viskas sugrįžo į vėžes.

– J.Kazlauskas jus norėjo išmėginti ir atakuojančio gynėjo, ir lengvojo krašto pozicijose. Kokias pareigas gavote per treniruotes?

– Dabar daugiau žaidžiu trečiu numeriu, bet sunku pasakyti. Rungtynių dar nebuvo, o tai, kas vyksta per treniruotės – nėra galutinis variantas. Bus taip, kaip norės treneris. Taip, lengvojo krašto pozicija – mano. Aš joje buvau visą karjerą, bet galiu žaisti ir atakuojančiu gynėju. Viskas priklausys nuo J.Kazlausko.

– Daug kalbama apie pasikeitusį rinktinės žaidimą. Tad kaipgi jis keisis?

– Neįsivaizduoju. J.Kazlauskas minėjo žemesnį penketą.

– Tai reiškia greitesnį žaidimą. Mėgstate tokį?

– Taip. Man patinka. Aš galiu bėgti ir mesti.

– Ar pokyčiai – iškritimai – sąraše jums padidino galimybę įsitvirtinti?

– Sunku kalbėti. Reikia laukti rungtynių ir žiūrėti, kokias užduotis duos treneris. Mėginsiu viską įvertinti ir stengtis prisitaikyti. Aš moku tai daryti.

– Laukia rungtynės su Australija. Tai reiškia – daug kieto žaidimo. Ar galite patogiai žaisti tokį krepšinį?

– Bus draugiškas mačas, bet gal bus kitaip, nors tikiuosi kietos kovos. Visiškai muštis mažai kam patinka. Bet nebijau. Jeigu reikės, tai reikės (juokiasi).

– Ar tai, kad mačas vyks Klaipėdoje, jus įpareigoja asmeniškai? Jeigu žaisite, žinoma.

– Taip. Čia ateis daug draugų, giminių. Namuose visada norisi sužaisti kuo geriau.

– „Lietuvos ryte“ susitiksite su daugeliu rinktinės stovyklos žaidėjų: Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius, Rokas Giedraitis, Artūras Gudaitis, Antanas Kavaliauskas. Kiek tai svarbu?

– Reikšmė – didelė. Visada turi su kuo pamėtyti, pabėgioti. Kita vertus, visi esame pažįstami ir nėra, kad su kažkuo daugiau bendrautum daugiau nei su kitais.

– Išskyrus Marių Runkauską?

– Na, su Mariuku nuo penkiolikos kartu rungtyniavome.

– NBA finale palaikėte „Golden State Warriors“ klubą. Iš jo su australais atvyks Andrew Bogutas. Komandoje bus ir provokatorius iš vicečempionų „Cleveland Cavaliers“ klubo Matthew Dellavedova. Kuo patraukė „Warriors“?

– Labai patiko jų greitas ir lengvas žaidimas. Atrodė, kad viskas labai lengvai vyko, nieko gimdyti nereikėjo. Bet aš nesureikšminu, kad atvyks tos žvaigždės. Jie – paprasti žmonės, kaip ir mes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.