EUROLYGA 2023

Lietuvius stumdyti pasirengęs A. Bogutas – ginče apie rasizmą

Trečiadienį prieš Lietuvos rinktinę savo raumenis demonstruosianti Australijos krepšinio ir NBA žvaigždė Andrew Bogutas įsivėlė į diskusiją apie rasizmą. Su „Golden State Warriors“ čempionu tapęs 30 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas išreiškė savo nuomonę apie švilpiančius sirgalius.

A.Bogutas socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė savo nuomonę apie švilpiančius sirgalius ir rasizmą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
A.Bogutas socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė savo nuomonę apie švilpiančius sirgalius ir rasizmą.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2015, 9:38 AM, atnaujinta Oct 23, 2017, 2:56 PM

A.Bogutas taip įgėlė Australijos futbolo žaidėjui Adamui Goodesui. Būtent po sekmadienio mačo Australijoje ir prasidėjo kalbos apie švilpimą ir rasizmą tribūnose.

„Kaip profesionalus sportininkas galiu tik juoktis iš kitų sportininkų ir sirgalių, kurie skundžiasi, kad žaidėjai išvykoje yra nušvilpiami“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė A.Bogutas.

Greitai į jo parašymą reagavo kitas australiško futbolo žaidėjas Nicas Naitanui.

„Šimtu procentų sutinku, kad švilpimas – žaidimo dalis, bet rasizmu atmieštas elgesys – tikra gėda“, – rašė jis.

A.Bogutas į tai reagavo klausimais: „Sutinku, kad rasizmas neturi vietos nei sporte, nei kažkur kitur. Bet kaip tu išsiaiškini tikrąją švilpimo priežastį? Sakyti, kad tai daro visi – per daug. Ar pats švilpimas yra rasistiškas?.“

„Niekada nesakiau, kad tokie visi sirgaliai. Švilpimas – žaidimo dalis. Bet yra mažuma, kurią reikėtų išspirti iš sporto už rasizmą“, – jam atrašė N.Naitanui.

A.Bogutas pabrėžė, kad neįmanoma kiekvieno sirgaliaus stadione paprašyti elgtis tinkamai.

„Visada viešumoje atsiranda idiotų. Tai pakeisti sunku, bet norėčiau, kad galėtume. Sirgaliai turi teisę palaikyti komandą ir tuo pačiu – švilpti“, – sakė krepšininkas.

„Geri seni prakeiksmai – štai kas sportą daro dar įdomesniu, bet štai keletas iš tų žmonių nutaria elgtis rasistiškai“, – parašė N.Natainui.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė su Australijos komanda per pasirengimą Europos čempionatui sužais dukart. Pirmosios rungtynės trečiadienį Klaipėdoje vyks 19 valandą.

Penktadienį Lietuvos ir Australijos komandos susitiks Šiauliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.