EUROLYGA 2023

Atgimusių Prienų vedlys V. Šeškus apie FIBA kvietimą: „Liuks!“

„Žinokite, jūs man sakote naujieną. Dabar važinėjome po Birštoną dėl žaidėjų apgyvendinimo, tai net nežinome tos informacijos. Tai mes patekome? O, liuks!“, – iš Lrytas.lt sužinotą džiugią naujieną apie FIBA sprendimą į naują turnyrą kviesti Prienų-Birštono „Vytautą“ reagavo ekipos treneris Virginijus Šeškus.

V.Šeškus grįžo į Prienus.<br>Mindaugo Kulbio nuotr. iš archyvo.
V.Šeškus grįžo į Prienus.<br>Mindaugo Kulbio nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Jul 29, 2015, 1:48 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:39 PM

FIBA trečiadienį oficialiai išplatino 59 ekipų sąrašą, kurios dalyvaus debiutiniame Europos taurės turnyre. Čia pateko ir penkios lietuvių komandos – Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Šiaulių „Šiauliai“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Vytautas“.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite  nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Nors anksčiau buvo planuota pakviesti 64 ekipas ir dar rengti atrankines kovas, tačiau šiais metais to neturėtų prireikti.

Būtent Prienų-Birštono komandai ši žinia yra itin džiugi. Po nesėkmingo praėjusio sezono ekipai grėsė liūdnas scenarijus, tačiau susigrąžinusi V.Šeškų ir radusi naują generalinį rėmėją komanda sulaukė ir FIBA malonės. Atgimstanti komanda jau yra pervedusi mokestį organizacijai ir dalyvaus turnyre.

Šį tarpsezonį ekipa jau sudarė sutartis su Vilmantu Diliu, Gyčiu Sirutavičiumi, Vytautu Šulskiu, Povilu Butkevičiumi, Laimonu Kisieliumi, Domantu Šeškumi ir Pauliumi Ivanausku. Nors komandai dar trūksta keletos žaidėjų, pagrindinis V.Šeškaus žvilgsnis krenta į įžaidėjo ir vidurio puolėjo pozicijas.

„Reikia pasiskaičiuoti pinigus – negalime be galvos surinkti komandos“, – sako V.Šeškus, praėjusį sezoną dirbęs Vilniaus „Lietuvos ryte“.

– Treneri, pradžiugino FIBA sprendimas?,lrytas.lt paklausė V.Šeškaus.

– Labai. Praėjęs sezonas buvo nykus komandai, kai ankstesni būdavo labai geri. Norisi, kad Prienai būtų tame lygyje. Nesakau, kad užimtų aukščiausias vietas ar grįžtų tarp prizininkų – svarbiausia kovoti kiekvienose rungtynėse.

– Kuo suviliojo FIBA turnyras?

– Paprastas dalykas. Jeigu nori kažkur dalyvauti tai pasirinkimas yra Baltijos krepšinio lyga (BBL) arba kitas turnyras. Anksčiau viliodavo VTB lyga, bet politika sugadino viską. O BBL.. kalbėkime atvirai – ten važiuoji žaisti rungtynių su paskutinėmis Estijos komandomis, išleidi nemažai pinigų, keliauji su autobusu. Komanda nejaučia jokio stimulo ir neprogresuoja.

Tokios rungtynės yra netgi neigiamos, nes vėliau sunku žaisti su stipresne komanda. BBL būna įdomu, kai lieka aštuonios stipriausios komandos, tarp jų ir lietuvių. O dabar į FIBA turnyrą pakviestos penkios mūsų ekipos, todėl ir jos nedalyvaus BBL.

– Tai puikus stimulas klubui?

– Tai didelis stimulas. FIBA turnyro komandos yra silpnesnės nei ULEB taurės, čia bus truputį stipresnė buvusios Iššūkio taurės versija. Kažkas panašaus tik su keliomis stipresnėmis komandomis. Bus ką veikti.

– Prienai buria ambicingą komandą. Kokie dar komplektacijos darbai liko?

– Liko pagrindinis dalykas – įžaidėjo problema. Manau, kad mums dar reikia vidurio puolėjo, nes Povilas Butkevičius bandys atsigauti po traumos ir neaišku, kaip jam seksis. Reikia pasiskaičiuoti pinigus – negalime be galvos surinkti komandos.

– Žiūrite tik į lietuvius?

– Jeigu bus užsienietis, tai jis bus paskutiniu momentu – jeigu nerasime į tas pozicijas tinkamo lietuvio. Tokiu atveju gali būti vienas užsienietis.

– Anksčiau jūs pats ieškodavote rėmėjų ir pinigų komandai išlaikyti. Turint generalinį rėmėją to nereikės daryti?

– Kodėl? Ne, ne, ne, baikite. Generalinis rėmėjas yra generalinis, jis atėjo, bet visko nepadarys. Susijungimas su Birštonu – labai malonus, tai sena mūsų svajonė, bet neturime tokio biudžeto, kad nereikėtų ieškoti papildomų lėšų.

Aš manau, kad viskas bus lengviau nei anksčiau, bet panašiai. Per dvidešimt metų visa tai įaugę į širdį. Kai dirbau „Lietuvos ryte“ tai man tos veiklos net trūko (juokiasi).

– Minėjote, kad norite kovoti. Į prizines vietas žiūrite?

– Mes visą laiką būdavome kiek nurašomi – tai jauni žaidėjai, tai dar kas. Tie tikslai yra ir valdyba pasakys juos. Aš pripratęs, kad visą laiką dirbame tyliai. Visi kalba apie tikslus, o mes būsime šešėlyje. Kiekviena komanda savo širdyje išlaiko norą būti kuo aukščiau, manau šis sezonas bus toks pats. „Lietkabelis“, „Juventus“ ir kiti tikrai kovos.

– Kada pradėsite pasirengimą sezonui?

– Manau, kad rugpjūčio 15-17 dienomis, kaip ir kitos komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.