EUROLYGA 2023

A. Kirilenka: „Tie, kam trukdo mano JAV pilietybė, – „balvonai“

Rusijos krepšinyje šiuo metu tikra sumaištis. Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) paskelbus nuosprendį ir uždraudus Rusijai dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, pradėta ieškoti išeičių.

A.Kirilenka sieks Rusijos krepšinio federacijos prezidento posto.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
A.Kirilenka sieks Rusijos krepšinio federacijos prezidento posto.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

2015-07-30 13:20, atnaujinta 2017-10-22 17:16

Nuolatinių skandalų krečiama Rusijos krepšinio federacija netrukus turės naują prezidentą, o juo tapti pretenduoja Andrejus Kirilenka. Karjerą baigęs krepšininkas yra pasiruošęs gelbėti savo gimtosios šalies krepšinį, tačiau teigė sulaukiantis kritikos dėl turimos Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pilietybės.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite  nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

„Aš – rusas, Rusijos pilietis. Nuo pat jaunų dienų atstovavau savo šalies rinktinėms. Antros šalies pilietybę sportininkai turi neretai – tai yra normalu, nes taip lengviau keliauti po pasaulį. Niekada neplanavau atstovauti kitai šaliai, visame pasaulyje mane žino kaip Rusijos žaidėją.

Pragyvenau JAV 13 metų. Logiška, kad turiu leidimą gyventi šioje šalyje ir pilietybę, tačiau savo šalies ir jos pilietybės neatsisakiau niekada. Jei žmogus, uždirbęs nemažai pinigų Rusijoje, siekia ją kuo greičiau palikti – negerai. O aš savo pinigus uždirbau JAV ir dabar noriu grįžti ir dirbti savo šalies labui. Jei kam nors tai nepatinka, tai jie, atsiprašau, yra tiesiog „balvonai“, – rėžė A.Kirilenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.