EUROLYGA 2023

FIBA supykdė V. Mutko: „Tegul diskvalifikuoja visą Rusiją!“

V.Mutko supykdė FIBA sprendimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V.Mutko supykdė FIBA sprendimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2015, 9:56 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:55 PM

FIBA sprendimas diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federaciją dėl netvarkos vidiniame valdyme ir nešvarių politinių žaidimų supykdė šalies sporto ministrą Vitalijų Mutko.

Kalbėdamas su sovsport.ru jis neišvengė aštrių klausimų apie trečiadienį pasirodžiusią skandalingą žinią. TASS.ru tada pranešė, kad diskvalifikacija neleis Europos pirmenybėse startuoti merginų rinktinei ir netgi vyrų komandai.

„Mūsų paprašė pasiaiškinti rugpjūčio 8-9 dienomis Tokijuje. Diskvalifikuota yra tik Rusijos federacija. Esame tam tikrame vakuume, nes neaišku, kas turi valdyti krepšinį Rusijoje. Daug kas stengiasi tai daryti būdami šešėlyje.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite  nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

FIBA sprendimas nėra korektiškas. Dar prieš savaitę tariamės, kad surengtume merginų pasaulio čempionatą Rusijoje. Aš pats tuo užsiimu. Ir toks yra FIBA dėkingumas?

Tai mane šokiruoja. Daug tarptautinių organizacijų mojuoja kardu prieš mus. Visai neseniai išvengėme šokių federacijos diskvalifikacijos. Tai tegul diskvalifikuoja visą Rusiją! Ir kas toliau?, – pyko V.Mutko.

Pasak V.Mutko, nepaisant FIBA sprendimo, Rusijos rinktinės ir toliau ruošiasi startams Europos pirmenybėms.

„Šis sprendimas neliečia rinktinių. Tiek rinktinės, tiek teisėjai rengiasi tarptautinėms varžyboms“, – sakė jis.

Trečiadienį FIBA atsiuntė laikinai Rusijos krepšinio federacijos prezidentei Julijai Akinejevai laišką, kuriame parašė: „Mes gavome laišką nuo pono Novožilovo, kuris greičiausiai yra buvusios Rusijos krepšinio federacijos (RFB) atstovas. Situacija jūsų šalyje pasiekė tokį karščio ir nesusipratimo tašką, kai senoji RFB kišasi į naujosios federacijos darbą, maža to, žlugdo RFB autoritetą ir trukdo vykdyti numatomus turnyrus, žlugdo reglamentą.  

Dėl daugelio neišspręstų klausimų FIBA valdyba nutarė nuo liepos 22 dienos diskvalifikuoti Rusijos krepšinio federaciją. Jei kalbėsime apie varžybose dalyvaujančias rinktines, joms paliekamos teisės užbaigti turnyrus. Kitos rinktinės dalyvauti turnyre negalės.

Nors RFB dabar yra diskvalifikuota, mes kviečiame federaciją rugpjūčio 9 dieną atvykti į FIBA būstinę pateikti savo pozicijos dėl esamos situacijos ir pasiaiškinti.“

Buvęs Rusijos krepšinio federacijos vadovas, o dabar FIBA valdybos narys Sergejus Černovas jau pareiškė savo nuomonę dėl įvykio: „Mūsų FIBA dabar jau nėra. Reikia visiems galvoti, kaip suktis iš šios situacijos. Mes esame ties riba, kai Rusijos krepšinis nežais ne tik Europos čempionatuose, bet ir 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje. Bet, kita vertus, diskvalifikaciją gali atšaukti ir po savaitės, ir po mėnesio.“

Rugpjūčio 2 dieną Rusijoje turi vykti neeilinė federacijos ataskaitos rinkimų konferencija, kurioje turi būti išrinkta RFB valdžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.