EUROLYGA 2023

Kodėl J. Kazlauskas barė Ž. Janavičių ir neišleido R. Javtoko?

Jonas Kazlauskas norėjo, kad jo krepšininkai greičiau grįžtų į gynybą nei pirmosios rungtynėse bei normalesnio tritaškių ir dvitaškių metimų santykio. Antrąją užduotį kandidatai į rinktinę įgyvendino, kai ieškojo daugiau progų mesti iš po krepšio ar vidutinio nuotolio. Su gynyba dar reikės daug dirbti.

J.Kazlauskas prašė dar negirti žaidėjų, nes laukia daug darbo.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas prašė dar negirti žaidėjų, nes laukia daug darbo.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2015, 10:20 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 11:42 AM

Jo treniruojama komanda penktadienį antrą kartą nugalėjo Australijos krepšininkus. Lietuviai šįkart pergalę šventė 92:85.

„Šįvkar įsibėgėjome sunkiai. Nenorėčiau sakyti, kad po pirmojo mačo buvome ramesni. Nors gal po kelionės? Viskas susidėjo. Keitimai pagyvino ir paaštrino žaidimą. Pradžioje buvome lėtesni, pralaimėjome kovą po krepšiais, bet kai tai išlyginome, tada perėmėme kontrolę. Džiugu, kad ir vėl buvome kovingi“, – sakė J.Kazlauskas.

Australijos rinktinės treneris Andrejus Lemanis išskyrė Lietuvos rinktinės taiklumą ir pasidžiaugė, kad australai žaidė geriau nei pirmajame mače.

„Kartais mūsų puolimas buvo eretiškas. Kita vertus, ieškome savo ritmo. Lietuviai atakavo gerai, todėl sunku laimėti, kai jie mėto tokiu taiklumu. Bet tai atskleidė mūsų problemas. Manau, kad dabar geriau sužaidėme nei Klaipėdoje. O tai – mūsų tikslas. Juk ruošiamės rungtynėms dėl olimpinio kelialapio“, – sakė A.Lemanis, padėkojęs lietuviams už priėmimą.

„Tikiuosi, kad susitiksime olimpiadoje“, – sakė jis.

Ir barė, ir pagyrė

Šiose rungtynėse puikiai sužaidė kandidatų stovyklos debiutantas Lukas Lekavičius, kuriam pasirodžius aikštėje Šiauliuose susirinkę sirgaliai audringai plojo. L.Lekavičius pelnė 14 taškų ir rezultatyviausio komandos žaidėjo vardu dalijosi su Mindaugu Kuzminsku.

„Jis gerai pasirodė, patys matėte. Bet tai įžaidėjas ir man svarbiausia, kaip žaidžia komanda. Jis gali pelnyti daug taškų, bet jeigu komanda kris žemyn, reiškia, kad kažkas ne taip“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

L.Lekavičiui tokie pasirodymai – itin svarbūs, nes šiam reikia konkuruoti su Adu Juškevičiumi ir Žygimantu Janavičiumi.

„Šįvakar truputėlį pabariau Žygimantą Janavičių, nes jis varžovams spaudžiant kamuolį įvesti leido Rokui Giedraičiui. Tai – įžaidėjo darbas. Pabariau, nes kažkur vieną, antrą kartą nubėgo ir nereagavo į pastabas. Kažkiek pyktelėjau. Bet mes mėginame visus ir visus bandysime“, – sakė J.Kazlauskas.

Lietuvos rinktinė vertė klysti Australijos krepšininkus – šie padarė net 20 klaidų. Lietuvos krepšininkai suklydo 11 kartų. Lietuviai po krepšiais beveik nenusileido aukštiems ir agresyviems varžovams (30:32). Lietuviai perėmė 13 kamuolių.

Lietuvos rinktinė kitas rungtynes žais rugpjūčio 8 dieną su Suomija. Mačas vyks Alytuje.

„Dabar turėsime laiko taisyti klaidoms, įvesti naujų dalykų. Sunku apkrauti galvas naujiems žaidėjams, nes jie rinktinėje – pirmą kartą. Bet matau, kad kai kurie su jauduliu susitvarko pakankamai gerai“, – sakė J.Kazlauskas.

– Treneri, kaip sekasi ruošti ketvirtosios pozicijos žaidėjus?

– Per treniruotes dirbame ir man patinka, kad ketvirtojoje pozicijoje visai gerai atrodo Domantas Sabonis ir Paulius Jankūnas. Šįvakar specialiai pabandžiau Joną Mačiulį. Galbūt reikės išbandyti ir Artūrą Gudaitį. Dabar jis yra geresnis „centras“. Mėgindamas perlaužti ir paversti jį sunkiuoju kraštu galėčiau pakenkti.

– Robertas Javtokas ir vėl nežaidė. Kodėl?

– Jis dar nėra pasiruošęs. Jeigu leidžiu žaidėją į aikštę, prisiimu atsakomybę dėl traumų. Jos gali būti atsitiktinės, kur užsigauni, nugriūni, susitrenki. Bet traumą gali gauti bėgdamas, kai nuo krūvio plyšta raumuo. Tai reikia numatyti su medikais. Jis buvo nepasirengęs, bet tikiuosi, kad kitose jau žais.

– Su kuriuo įžaidėju geriausiai sekasi?

– Dar tik antrosios rungtynės, o jūs jau norite dvyliktuko. Taip nebus. Norime ramiai dirbti ir matysime, kaip bus. Neslepiu, kad turime senbuvius, be kurių rinktinės neįsivaizduojame. Kai prasidės čempionatas, psichologinė našta bus dešimt kartų didesnė. Žinau, kad ne visi susitvarko.

Per pastaruosius dvejus metus turėjau patirties, kai statai vienus žaidėjus, bet paaiškėja, kad jie paprasčiausiai psichologiškai nesusitvarko su įtampa. Kalbėti dar anksti. Laukia daug sunkių rungtynių. Kaune bus sunkus turnyras, toks pats sunkus ir Graikijoje.

– Ar po traumos sugrįžusio Manto Kalniečio žaidimas jus tenkina?

– Kai Mantas aikštėje, man ramiau. Nereikia šokinėti ar patarinėti. Žinau, ką jis gali ir ką rodo. Bet reikia jį įvesti palaipsniui. Štai, šįkart žaidė beveik trimis minutėmis daugiau. Gal kai nueisime toliau, jis žais ir 30 minučių.

Neplanavau duoti žaisti daug Jonui Mačiuliui, bet tada teko jį išmėginti ketvirtojoje pozicijoje. Dabar dirbame normalia vaga. Per daug visų negirkite. Turime nuveikti daug darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.