EUROLYGA 2023

FIBA spjūvis: paskutinę akimirką išmetė dvi lietuvių ekipas

FIBA priėmė sprendimą dėl naujai organizuojamo turnyro, kuris yra nepalankus dviem Lietuvos klubams – Panevėžio „Lietkabeliui“ ir Prienų–Birštono „Vytautui“.

V.Šeškaus treniruojamam „Vytautui“ FIBA užtrenkė duris.<br>Mindaugo Kulbio nuotr. iš archyvo.
V.Šeškaus treniruojamam „Vytautui“ FIBA užtrenkė duris.<br>Mindaugo Kulbio nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net ir lrytas.lt

Aug 3, 2015, 2:10 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:20 AM

Krepsinis.net žiniomis, FIBA pakeitė reglamentą ir vietoj 64 komandų turnyre varžysis 56 ekipos, o atranka nebus rengiama. Dėl šios priežasties „Lietkabelis“ ir „Vytautas“ į turnyrą nepateko.

Tuo tarpu Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“ iš karto keliaus į grupių etapą. Krepsinis.net žiniomis, „Lietkabelio“ ir „Vytauto“ atstovai dar penktadienį FIBA teiravosi, ar jiems reikia atvykti į burtų ceremoniją Miunchene.

FIBA atstovai teigė lauksiantys šių klubų atstovų rugpjūčio 3 dieną, tačiau likus valandai iki skrydžio į Vokietiją buvo pranešta, jog minėtų komandų turnyre nebus.

„Manau, kad nėra kaip vertinti tokio elgesio. Visiškas absurdas“, – krepsinis.net sakė V.Šeškus. – Ne be reikalo Eurolygos komandos taip palaiko Eurolygą ir nenori susidėti su FIBA. Bent jau būtų paskambinę, atsiprašę... Mes pinigus mokėjome žaidėjams, radome rėmėjus, ruošiamės turnyrui, o dabar kaip viskas... Paskutinę dieną prieš burtus pasako, kad mūsų nereikia, nors visą vasarą žadėjo, jog dalyvausime. Juk galima buvo pridėti vieną komandą, dalyvautų 60 klubų ir visi būtų patenkinti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo