EUROLYGA 2023

Slaptas ispanų ginklas – ilgai debiuto laukęs N. Mirotičius

Prireikė ketverių metų, kad Nikola Mirotičius ir vėl apsivilktų raudonai geltonus Ispanijos rinktinės marškinėlius – rugpjūčio 11-ą dieną jis tą padarys kontroliniame mače su Belgija. Jaunimo krepšinyje į neviltį varžovus varęs N.Mirotičius gali tapti ir vienu svarbiausių žaidėjų vyrų rinktinėje.

N.Mirotičius pirmą kartą apsivilks vyrų rinktinės marškinėlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Mirotičius pirmą kartą apsivilks vyrų rinktinės marškinėlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2015, 8:06 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 1:22 AM

Paskutinį kartą N.Mirotičius Ispanijos rinktinei atstovavo 2011 metais Europos jaunimo (U-20) čempionate. Tada ispanai laimėjo auksą, o „Chicago Bulls“ puolėjas rinko po 27 taškus ir atkovojo po 10 kamuolių.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Per šiuos metus nei vienas krepšininkas nesugebėjo net priartėti prie ispano taškų vidurkio ir pasiekto rezultatyvumo rekordo.

O N.Mirotičius per tą laiką spėjo pelnyti ne vieną titulą su Madrido „Real“ ir debiutuoti NBA.

24-erių metų puolėjas artėjant Europos čempionatui teigia, kad jis tikrai nesieks pakartoti panašių rezultatų ir kovodamas su vyrais.

„Tai buvo puiki patirtis, tačiau svarbiausia, kad mano taškai padėjo komandai laimėti. Tačiau esu ne tik taškus galintis rinkti žaidėjas ir mano siekis šiais metais tikrai nebus pakartoti tai.

Mano tikslas – užpildyti man paskirtą vaidmenį ir padėti komandai laimėti“, – sako jis.

Dar šią vasarą ispanų treneris sergio Scariolo laužė galvą, kurį žaidėją vežtis į čempionatą – N.Mirotičių ar Sergio Ibaką, nes FIBA taisyklės neleidžia turėti dviejų natūralizuotų žaidėjų. Galiausiai buvo pasirinktas N.Mirotičius, gimęs Juodkalnijoje, tačiau nemažą gyvenimo dalį praleidęs Ispanijoje.

„Aš visada sakiau, kad save laikau ispanu. Gyvenau čia aštuonerius metus, o su „Real“ klubu nemažai pasiekiau. Man garbė vilkėti šiuos marškinėlius ir būti komandos dalimi“, – teigia paauglystę gimtojoje Juodkalnijoje praleidęs žaidėjas.

Nors N.Mirotičiaus debiutas vyrų rinktinėje užtruko, tačiau dabar tuo gali džiaugtis tiek pats krepšininkas, tiek aistruoliai.

„Mano tikslas visada buvo atsovauti vyrų rinktinei ir tai užtruko. Tačiau neabejoju, kad aš čia – reikiamu laiku. Laukiu naujo karjeros iššūkio – tai didelis šansas man. Jaučiuosi lyg grįžęs pas šeimą“, – džiaugiasi krepšininkas.

Jis nesitiki tapti ekipos lyderiu, kurioje žais ir Pau Gasolis su Rudy Fernandezu.

„Esu tik vienas iš žaidėjų. Turime žaidėjų, kurie šią rinktinę pavertė didžia. Esu naujokas ir noriu parodyti, kad priklausau jai. Iš kitos pusės, neturiu ko įrodinėti – visi žino, koks žaidėjas esu ir kodėl mane pakvietė treneris“, – kalba „Bulls“ puolėjas.

Jis nenori garsiai kalbėti apie Ispanijos rinktinės tikslus, kurie aiškūs – aukso medalis arba bent jau patekimas į finalą, garantuojantis vietą 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėse.

„Turime būti susikaupę nuo pirmos turnyro dienos. Geriausia kartelę laikyti aukštai ir žengti žingsnį po žingsnio. Tikiu, kad turime pakankami gerus žaidėjus, kad pasiektume išsikeltą tikslą, tereikia itin sunkiai ruoštis“, – viliasi jis.

Ispanai Europso pirmenybes pradės Berlyne, kur kovos su Serbija, Italija, Turkija, Vokietija ir Islandija.

FIBA.com, Dimitris Kontos ir Lrytas.lt inf.

Lrytas.lt primena konkursą, kuriame galite išrinkti Lietuvos rinktinės dvyliktuką ir laimėti vertingų prizų! Spauskite ant nuorodos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.