EUROLYGA 2023

D. Songaila jungiasi prie Š. Jasikevičiaus – dirbs „Žalgiryje“

Darius Songaila ketina toliau likti Kauno „Žalgirio“ klube, tik šįkart užims trenerio asistento pareigas. D.Songaila po šio LKL sezono baigė savo karjerą. NBA rungtyniavęs krepšininkas tuomet nekalbėjo apie savo planus, bet dabar ketina prisijungti prie Šarūno Jasikevičiaus.

D.Songaila turėtų dirbti „Žalgirio“ trenerio asistentu.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
D.Songaila turėtų dirbti „Žalgirio“ trenerio asistentu.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2015, 12:55 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 11:14 PM

Geriausias Lietuvos įžaidėjas taip pat dirba Gintaro Krapiko asistentu. 37 metų D.Songaila per „Žalgirio“ treniruotes daugiausia dėmesio skirs asmeninėms treniruotėms su aukštaūgiais ir jaunimu.

Vyriausiajam treneriui taip pat talkins treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis, fizinio rengimo treneriai Nerijus Navickas ir Justinas Grainys, gydytojas Vytautas Kailius, kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Į pirmąją treniruotę žalgiriečiai rinksis rugpjūčio pabaigoje. G.Krapikas talkina Jonui Kazlauskui Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, kuri rugsėjo 5-20 d. dalyvaus Europos čempionate, todėl kaip ir praėjusį sezoną, komandą sezonui ruoš Š.Jasikevičius.

D.Songaila krepšinio pagrindų mokėsi JAV, o tada užsivilko Maskvos CSKA aprangą. Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas bėgiojo ir ant NBA parketo. Jis vilkėjo „Sacramento Kings“, „Chicago Bulls“, „Washington Wizards“, „New Orleans Hornets“ bei „Philadelphia 76ers“ marškinėlius.

Tiesa, D.Songailai NBA labai suspindėti nepavyko, vėliau jis grįžo į Europą. Čia jis žaidė Stambulo „Galatasaray“, Valjadolido „Bancos de Rueda“, „Doneck“ ekipose.

Galiausiai puolėjas pasuko į Lietuvą. 2013–2014 metų sezoną jis žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, o praėjusį sezoną perėjo į Kauno „Žalgirį“.

D.Songaila su Lietuvos rinktine yra laimėjęs 2000-ųjų olimpinę bronzą. Europos čempionato bronzą jis laimėjo ir 2007 metais, o 2003-iaisiais su Lietuvos rinktine tapo Senojo žemyno čempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.