EUROLYGA 2023

R. Javtokas: „Gal treneris bijojo, kad neapsijuokčiau“

Lietuvos vyrų rinktinės kapitonas Robertas Javtokas pagaliau debiutavo pasirengime Europos krepšinio čempionatui. Pirmąsias dvejas rungtynes su Australija praleidęs vidurio puolėjas mačą su Suomija pradėjo starto penkete, o po jo juokėsi, kad sunkiai gaudė orą.

R.Javtokas debiutavo rinktinėje.<br>Tomo Bauro nuotr.
R.Javtokas debiutavo rinktinėje.<br>Tomo Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mažvydas Laurinaitis

Aug 8, 2015, 9:23 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 10:39 AM

„Su metais sunkiau pasiekti tą sportinę formą, mažai treniravausi, gal treneris bijojo, kad neapsijuokčiau. Jeigu rimtai, turėjau skausmų ir treneris taip nusprendė. Šiandien buvo sunku, bet tikiuosi, kad runtynės po rungtynių pasieksiu tą sportinę formą“, – geros nuotaikos neslėpė rinktinės veteranas.

Nors lietuviai susitikimą pradėjo itin sėkmingai, tačiau galiausiai dėl pergalės turėjo kovoti iki paskutinės akimirkos.

„Prasidėjo rungtynės labai neblogai, pajutome žaidimą, kamuolys gerai vaikščiojo. Kai atrodė, kad viskas bus lengva, gal atsipalaidavome, gal tas karštis mus paveikė. Neišpildėme, kas mums buvo pasakyta, todėl taip lygiai ir žaidėme“, – svarstė R.Javtokas.

Pirmajame mače vidurio puolėjas pelnė 6 taškus ir atkovojo penkis kamuolius.

Kitas rinktinės aukštaūgis Paulius Jankūnas buvo vienas rezultatyviausių su 11 pelnytų taškų, tačiau sutiko, kad iš mačo reikės dar pasimokyti.

„Rungtynės buvo su daug klaidų ir nesusipratimų, ypač gynyboje. Buvo ir gerų epizodų. Treneris keitė žaidėjus, norėjo pamatyti kas ką gali. Reikia padaryti analizę ir pasimokyti iš šių rungtynių“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.