EUROLYGA 2023

Užribio sąrašas: ko atsisakys J. Kazlauskas?

Trečiadienio rungtynės su Austrijos rinktine bus paskutinis šansas Rokui Giedraičiui ir Mariui Runkauskui įrodyti, kad jie yra verti tęsti pasiruošimą Europos čempionatui. Tokį įspūdį galima susidaryti iš vyriausiojo komandos trenerio Jono Kazlausko komentarų.

J.Kazlauskas į Graikiją keliaus jau su 14 žaidėjų.<br>T.Bauro nuotr.
J.Kazlauskas į Graikiją keliaus jau su 14 žaidėjų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 11:13 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 2:25 AM

Lietuviams tai bus ketvirtosios rungtynės pasirengimo Europos čempionatui cikle. Visi trys iki šiol vykę mačai baigėsi pergalėmis – du sykius prieš Australiją ir kartą prieš Suomija.

Tačiau daug karštesnis diskusijų objektas, nei pergalė prieš Austriją, yra, kas gi pirmieji paliks rinktinės stovyklą. Jei žaidėjų, kurie išbėgs ant Kėdainių arenos parketo, sąraše bus Giedraičio ir Runkausko pavardės, galima tikėtis, kad jiems bus suteiktas paskutinis šansas įrodyti savo galimybes. Po mačo su suomiais Kazlauskas pareiškė, kad nuo turnyro Kaune rinktinėje daugiausiai pradės žaisti pagrindiniai krepšininkai.

Būtent po rugpjūčio 17-19 dienomis „Žalgirio“ arenoje vyksiančių varžybų J. Kazlauskas žada atsisakyti trijų žaidėjų. Aišku, kad vietą pagrindiniame dvyliktuke jau turi tokie žaidėjai kaip Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Paulius Jankūnas ar Jonas Valančiūnas, tačiau dėl to, kas pirmieji turėtų palikti rintinės stovyklą, tarp krepšinio gerbėjų vyksta daug ginčų.

Kartu su Giedraičiu ir Runkausku šiemet prie Lietuvos rinktinės pirmąsyk prisijungė dar trys žaidėjai – Artūras Milaknis, Lukas Lekavičius ir Domantas Sabonis. Maloniai stebinantis jaunasis L. Lekavičius šiuo metu apskritai yra naudingiausias komandos žaidėjas su 14.5 naudingumo balų, tuo tarpu D. Sabonis pagal šį rodiklį rikiuojasi trečias su 12.7 balo. Jei ir toliau jiedu žais taip gerai, galima drąsiai tikėtis juos pamatyti ir galutinėje sudėtyje.

Kitiems naujokams gali būti sunkiau išsikovoti savo vietą rinktinėje, tačiau būtent trečiadienio mačas jiems gali būti puiki proga įrodyti savo vertę. Austrijos komanda nėra stiprus varžovas – jie nedalyvaus Europos čempionate, o iki šiol žaistose draugiškose rungtynėse jau pralaimėjo Vokietijai, Italijai ir Japonijai. Laimėti jiems pavyko tik prieš Olandijos rinktinę. Tikėtina, kad J. Kazlauskas tokiame mače suteiks šansą pasirodyti iki šiol išskirtiniais rezultatais nenudžiuginusiems žaidėjams.

Pagrindinis kandidatas palikti rinktinę – jaunasis Rokas Giedraitis. „TonyBet“ lažybų tarpininkai jo galimybes keliauti į Latviją taip pat vertina prasčiausiai.

Giedraičio naudingumo balas per pirmąsias trejas rungtynes – mažiausias komandoje, o ir į aikštelę išleidžiamas jis labai retai.

Antrasis žaidėjas, kuriam yra didelė rizika iškristi – Marius Runkauskas. Draugiškose rungtynėse jis nėra labai rezultatyvus, ir taip pat, kaip ir R. Giedraitis, žaidžia trumpiausiai iš visų kandidatų. Tuo tarpu penktojo naujoko Artūro Milaknio patekimas į galutinį dvyliktuką atrodo daug realesnis. Žinoma, galutinis sprendimas paaiškės tik po dar kelių rungtynių.

Vis dėlto, nuspėti trečiąjį žaidėją, kurio paslaugų atsisakys J.Kazlauskas, yra gerokai sunkiau. Tarp realiausių kandidatų minimos Artūro Gudaičio, Žygimanto Janavičiaus ir Deivido Gailiaus pavardės. Nors daugelio žaidėjų galimybės po trijų draugiškų rungtynių pasidarė gerokai aiškesnės, trečiojo kandidato atsisakymas pirmiausiai gali būti nulemtas J. Kazlausko pasirinktos strategijos ir, galbūt, net ir nustebinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.