EUROLYGA 2023

Ž. Ilgauskas – geriausias „Cavaliers“ vidurio puolėjas

Lietuvos vardą NBA puikiu žaidimu garsinęs Žydrūnas Ilgauskas niekada neišnyks iš „Cleveland Cavaliers“ metraščio. 11-uoju numeriu pažymėti „Cavaliers“ marškinėliai nuo praėjusių metų kovo priklauso tik jam, o Klivlande jo pavardę žino kiekvienas sporto gerbėjas.

Ž.Ilgauskas laikomas geriausiu „Cavaliers“ klubo „centru“ istorijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ž.Ilgauskas laikomas geriausiu „Cavaliers“ klubo „centru“ istorijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 11:56 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 2:09 AM

Bet „Yahoo Sports“ pabrėžė, kad 221 cm ūgio „centras“ – vienas svarbiausių krepšininkų klubo karjeroje ir jį įrašė šalia LeBrono Jameso.

Pasak „Yahoo Sports“ sudaryto sąrašo, Lietuvos pilietybęs netekęs Ž.Ilgauskas – geriausias „centras“, kokį tik yra turėjęs „Cavaliers“ klubas.

Vidurio puolėjas: Žydrūnas Ilgauskas. Jis buvo Billas Waltonas be MVP apdovanojimo ir dviejų čempiono žiedų. Jis buvo didelis vyrukas su trapiais kaulais ir siaubinga uniforma. Jis netgi neketino kada nors sugrįžti po stresinio kaulų lūžio, kuris nuo 1999 metų vasario iki 2001 metų gruodžio jam kainavo 195 mačus iš 214.

Bet jis daug dirbo. Jis pasinaudojo atsiradusiu laiku ir priėmė protingus sprendimus, o tada, po velnių, sugrįžo.

Jis niekada Klivlande nelaimėjo čempionų žiedo ir gal jūsų nenustebins jo „Cavaliers“ komandoje vidutiniškai pelnytų taškų (13,8) ar atkovotų kamuolių (7,7) statistika. Bet jis – geriausias „centras“, kokį tik yra turėjusi „Cavaliers“ komanda.

Puolėjas: LeBronas Jamesas. Geriausias savo kartos krepšininkas. Jeigu jis toliau tęs tokį darbą ir nesustos dar penkerius ar šešerius metus, karjerą baigs būdamas geriausiu NBA krepšininku istorijoje. 2010 metais be jokių ceremonijų paliko Klivlandą, bet jo sprendimas sugrįžti leidžia komandai ne vienerius metus būti pretendente į čempionų žiedus.

Jam pavyko ištverti Dariusą Milesą, Ricky Davisą, J.R.Smithą ir keletą prastų trenerių ar klubo darbuotojų net nepraradus kantrybės. „Cavaliers“ klube jis vidutiniškai pelno 27,5 taško, atkovoja 7 kamuolius, atlieka 7 rezultatyvius perdavimus.

Puolėjas: Larry Nance. Žaisdamas „Cavaliers“ klube dukart pateko į „Visų žvaigždžių“ komandą. L.Nance tapo sezono vidurio pirkiniu, kuriam pavyko į šalį atidėti savo ego ir įlieti talentą į „Cavaliers“ komandą. Ir nors jis dirbo jau karjeros saulėlydyje, vis tiek sugebėjo pastūmėti komandą į viršų. „Cavaliers“ žaidė atkrintamosiose, bet atsimušdavo į „Chicago Bulls“ ir Michaelą Jordaną.

Gynėjas. Markas Price'as. Gynėjas-žudikas, kuris dominuotų ir šiais laikais. Jis prasimušė į keturis „Visų žvaigždžių“ mačus. Vidutiniškai „Cavaliers“ komandoje pelnė 19 taškų ir atliko 8,3 perdavimo.

Gynėjas. Austrinas Carras. Geriausiai žinomas dėl darbo „Cavaliers“ televizijos analitiku. Per pirmąjį klubo dešimtmetį jis ir blogais, ir daug žadančiais laikais buvo tvirtu ramsčiu. A.Carras per tris mačus „Cavaliers“ klube pelnė daugiau nei 20 taškų ir sugebėjo patekti į „Visų žvaigždžių“ komandą. Ir visa tai – prieš tai, kai į klubą pradėjo judėti gerokai garsesni krepšininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.