EUROLYGA 2023

Žvilgsnis: daugiausia NBA krepšininkų atstovaus Prancūzijai

Europos šalių rinktinėse dalyvauti žemyno pirmenybėse rengiasi 32 krepšininkai, praėjusį sezoną žaidę NBA čempionate. Daugiausia NBA atstovų šiuo metu pluša Prancūzijos rinktinėje – septyni. Po keturis žaidėjus iš stipriausios pasaulio lygos atvyko į Graikijos ir Italijos komandas.

Prancūzams atstovaus net septyni NBA žaidėjai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzams atstovaus net septyni NBA žaidėjai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Aug 11, 2015, 7:47 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 12:18 AM

Praėjusį sezoną NBA lygoje žaidė vienuolika krepšininkų, turinčių teisę oficialiose varžybose atstovauti Prancūzijos rinktinei: dešimt Prancūzijos krepšinio auklėtinių ir Prancūzijos pasą turintis amerikietis Joakimas Noah.

J.Noah atsisakė padėti „mėlyniesiems“, o dar trys krepšininkai, trenerio Vincent‘o Collet manymu, šiuo metu nesiekia rinktinės lygio. Tačiau Europos pirmenybėse prancūzai vis tiek turės gausiausią NBA desantą, kurį turėtų sudaryti Tony Parkeris, Nicolas Batumas, Boris Diaw, Evanas Fournier, Rudy Gobert‘as, Alexis Ajinca ir Joffrey Lauvergne‘is.

Net jei pasirengimo laikotarpiu vienam ar dviem krepšininkams kas nors nutiktų, kitos komandos prancūzų nepavytų.

Dviejose rinktinėse treniruojasi po keturis praėjusį sezoną NBA žaidusius krepšininkus: Graikijos – Giannis Antetokounmpo, Kosta Koufos, Kostas Papanikolaou ir Nikas Kalathis, Italijos – Marco Belinelli, Danilo Gallinari, Andrea Bargnani ir Luigi Datome.

Tiesa, N.Kalathis ir L.Datome po Senojo žemyno pirmenybių į Ameriką nebekeliaus. Šiedu krepšininkai sudarė sutartis su Europos klubais.

Neįprastai mažai NBA krepšininkų šįkart turi Ispanijos rinktinė. Į ją iš už Atlanto atvyko tik „Chicago Bulls“ klubo duetas Pau Gasolis ir Nikola Mirotičius bei dar praėjusio sezono viduryje su NBA atsisveikinęs Victoras Claveris.

Po du praėjusį sezoną NBA žaidusius krepšininkus triūsia Kroatijos (Bojanas Bogdanovičius ir Damjanas Rudežas), Serbijos (Ognjenas Kuzmičius ir Miroslavas Raduljica), Turkijos (Ersanas Ilyasova ir Furkanas Aldemiras), Vokietijos (Dirkas Nowitzki ir Dennisas Schroderis), Izraelio (Omri Casspi ir Galis Mekelis), po vieną – Gruzijos (Zaza Pačulia), Lenkijos (Marcinas Gortatas), Slovėnijos (Zoranas Dragičius) ir Lietuvos (Jonas Valančiūnas) rinktinėse.

NBA žaidėjai rengiasi atstovauti 13 iš 24 į Europos pirmenybes patekusių komandų. Bosnija ir Hercegovina, Makedonija, Rusija bei Ukraina taip pat turėjo krepšininkų NBA lygoje, bet jie nusprendė šiais metais į rinktinę neatvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.