EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas sunerimęs dėl J. Valančiūno traumos

Jonas Kazlauskas su Lietuvos rinktine Europos krepšinio čempionatui ruošiasi be pralaimėjimų. Lietuvos rinktinė trečiadienį Kėdainiuose 86:71 nugalėjo Austrijos komandą ir dabar ruošis pirmajam draugiškam turnyrui, kuris kitą savaitę vyks Kaune.

J.Valančiūnas paslydo ir pasitempė kirkšnį.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Valančiūnas paslydo ir pasitempė kirkšnį.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas teigė, kad Kėdainiuose sąlygos buvo kiek sudėtingos, nes darėsi slidu.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Kazlauskas teigė, kad Kėdainiuose sąlygos buvo kiek sudėtingos, nes darėsi slidu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 12, 2015, 9:36 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:14 PM

„Išbandėme keletą gynybų ir nepasakysiu, kad jos pasiteisino. Šįvakar kai kada pritrūko minties aikštėje, – sakė J.Kazlauskas. – Man buvo sunkoka patarinėti, nes manęs niekas negirdėjo. Palaikymas buvo labai geras.“

Bet J.Kazlauskui galvos skausmą sukėlė ketvirtojo kėlinio epizodas, kai Jonas Valančiūnas krito ant parketo ir susiėmė už kojos raumens. Aukštaūgis pagulėjo ant parketo, vėliau pats nuėjo iki atsarginių suolo, bet mačo netęsė.

Treneris kalbėjo apie tai, kad arenoje dėl karščio pasidarė slidu. Paaiškėjo, kad prieš rungtynes sugedo arenos vėdinimo sistema.

„Sąlygos buvo ypatingos. Niekas nenori gauti traumos, o vienu momentu pasidarė slidu. Labai džiaugiamės pilna sale ir sirgaliais, bet baimė buvo. Jeigu paslysi ir tada neduok Dieve. Nežinome, kiek sunki Jono trauma. Sužinosime“, – sakė J.Kazlauskas.

J.Valančiūnas rungtynes užbaigė dvigubu dviženkliu – pelnė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Jis patempė kirkšnį. Tokie dalykai nėra gerai, nes ilgai gyja.  Bet noriu pabrėžti, kad traumų išvengti gali tik nieko neveikdamas – be treniruočių ir rungtynių. Bet jeigu norime pasiruošti, turime žaisti ir kovoti nesaugodami savęs“, – sakė strategas.

Šiose rungtynėse J.Kazlauskas leido pailsėti Mantui Kalniečiui, tad sirgaliai stebėjo į antrojo įžaidėjo vietą pretendavusių krepšininkų kovą. Treneris nenorėjo pasakyti, kuris savo darbą atliko geriausiai. 

„Dar anksti kalbėti. Dar pakentėkite tris ar keturias dienas ir viskas“, – sakė J.Kazlauskas.

Šiose rungtynėse jis trumpam leido ketvirtojo numerio pozicijoje pažaisti Artūrui Gudaičiui.

„Jaunas ir perspektyvus žaidėjas. Jis gerai patobulėjo, bet šiandieną „centro“ pozicijoje jis jaučiasi geriau. Mes neturime tokio ypatingo ūgio po krepšiu su Jonu, kad dar su vienu sunkiu žaidėju uždarytume trijų sekundžių zoną. Jeigu mes norime Joną išnaudoti, turime išplėsti perimetrą. Deja, su A.Gudaičiu uždarome zoną ir labai vėluoja perdavimai, yra ir kitų dalykų“, – sakė J.Kazlauskas.

Treneris pabrėžė, kad supranta, jog rinktinės kandidatai ne visada norėjo kamuolį duoti J.Valančiūnui, kuris užtikrintai sukosi po krepšiu.

„Didelė dalis aplink jį žaidžiančių krepšininkų nėra užtikrinti dėl vietos rinktinėje, todėl negaliu pasakyti, kad gerai maitinome jį kamuoliais. Jie irgi nori pasižymėti ir pasirodyti. Tai – suprantamas dalykas“, – sakė J.Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.