EUROLYGA 2023

JAV nenori gėdinti žaidėjų – iškart pasirinks 12 rinktinės narių

JAV rinktinės direktorius Jerry Colangelo paskelbė, kad 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje dalyvausianti rinktinė iškart suburs 12 žaidėjų. Treneriai juos išsirinks po NBA sezono ir naujokų biržos bei taip praleis treniruočių stovyklą, po kurios turi atmesti keletą krepšininkų.

L.Jamesas pasirengęs dalyvauti ir Rio de Žaneiro žaidynėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Jamesas pasirengęs dalyvauti ir Rio de Žaneiro žaidynėse.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 8:57 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 4:31 PM

„Mes norime apsaugoti savo žaidėjus, – ESPN po rinktinės treniruotės sakė J.Colangelo. – Nenorime atmesti žaidėjų. Nenorime jų gėdinti. Kitąmet mes planuojame iškart po sezono ir naujokų biržos Niujorke surengti spaudos konferenciją ir paskelbti visų dvylikos žaidėjų pavardes. Po poros savaičių jie pasirodys treniruočių stovykloje.“

Nuo 2005-ųjų, kai J.Colangelo tapo rinktinės direktoriumi, JAV komanda įprastai paskutinius žaidėjus „atkabindavo“ likus keletui savaičių iki olimpinio turnyro pradžios. Dabar Las Vegase kartu treniruojasi 34 krepšininkai, tarp kurių yra ir LeBronas Jamesas. J.Colangelo tikisi paspartinti procesus ir netrukdyti kitiems krepšininkams.

„Tai – balansas, – sakė daugybę talentų pasikvietęs J.Colangelo. – Reikia suvokti, kad renkamės ne Visų žvaigždžių komandą. Mes renkamės žaidėjus, kurie gerai įsilietų į komandą. Mums reikia įvertinti, ar norime turėti papildomą aukštaūgį, ar mums reikia dar vieno metiko arba gynėjo. Kita vertus, tam turime daug laiko.“

J.Colangelo priimti sprendimus gali būti sunkiau nei kada nors anksčiau. Šiame cikle į rinktinę panoro daugybė žvaigždžių. JAV rinktinės treneris Mike'as Krzyzewskis trečiadienį optimistiškai kalbėjo apie L.Jameso dalyvavimą Rio žaidynėse.

L.Jamesas ir Carmelo Anthony taptų vieninteliais JAV žaidėjais istorijoje, kurie dalyvavo keturiuose olimpiniuose krepšinio turnyruose.

J.Colangelo jau yra pareiškęs, kad „Indiana Pacers“ žvaigždė Paulas George'as turės vietą komandoje. Pastarasis prieš 2014 metų pasaulio krepšinio čempionatą per pasirengimą susilaužė koją.

Jeigu L.Jamesas ir C.Anthony bei P.George'as jau yra komandoje, tai reiškia, kad rinktinė turi apsispręsti dėl dar devynių žaidėjų.

„Svarbiausia, kad visi šie vyrukai pasirūpintu savo kūnais, būtų sveiki. Mes jiems linkime sėkmės NBA sezone, – sakė J.Colangelo. – Jie visi nori rinktinės potyrių, nes tai – kita aplinka. Jie nežais už savo klubus, jie žais už JAV. Todėl mes norime užkirsti kelią bet kokioms traumoms. Norime juos apsaugoti. Manau, kad su mumis jie – saugiose rankose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.