EUROLYGA 2023

Europos auksą Kaune nugvelbusius bosnius pasitiko minios žmonių

Bosnių jaunimą sutiko minios krepšinio sirgalių.<br>youtube.com
Bosnių jaunimą sutiko minios krepšinio sirgalių.<br>youtube.com
twitter
twitter
Daugiau nuotraukų (3)

Modestas Krukauskas

Aug 17, 2015, 11:37 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:25 AM

Pirmą kartą šalies istorijoje Europos čempionatą laimėjusios Bosnijos ir Hercegovinos jaunuosius krepšininkus Sarajevas pasitiko kaip didvyrius.

Bosnių portalai tikina, kad sekmadienį Kaune aukso medalius laimėjusią šešiolikmečių krepšinio rinktinę pirmadienio vakarą pasitiko 50 tūkst. sirgalių minia.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite  nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Nors buvo prašoma, kad visi norintys pagerbti jaunuosius krepšininkus rinktųsi į centrinę „Šventosios ugnies“ aikštę, daugiau kaip 2 tūkstančiai aistruolių suplūdo į Sarajevo oro uostą.

Čia 20 valandą nusileido lėktuvas, atskraidinęs Bosnijos ir Hercegovinos jaunuosius krepšininkus, kurie sekmadienį Kauno Halėje po dramatiškos finalo kovos išplėšė pergalę 85:83 prieš Lietuvos šešiolikmečius.

„Jie mūsų auksiniai berniukai. Dar nė karto neturėjome Europos aukso. Nė viena rinktinė nė karto nebuvo laimėjusi tokio trofėjaus. Mes jais didžiuojamės. Atsimenate, kai Lietuvos rinktinė 2013 metais Europos čempionato grupės rungtynėse Slovėnijoje pralaimėjo mūsiškiams.

Mums pritrūko kelių taškų, kad eitume tolyn. Net ir tada vyrų rinktinę sutiko nemažas sirgalių būrys, tačiau dabar tai šalies šventė“, – lrytas.lt teigė „Dnevni“ laikraščio sporto skyriaus redaktorius Almiras Tsokolovičius.

Kaip teigė žurnalistas, tūkstančiai sirgalių laukė jaunuolių pakeliui nuo oro uosto iki centrinės Sarajevo aikštės. Visur buvo deginami taip vadinami fajeriai, skanduojamas šalies vardas.

Komanda į susitikimą su aistruoliais vyko atviru autobusu, o ją lydėjo gausus policijos eskortas.

„Mes treniravomės kartu 145 dienas, tapome tikrai šeima, todėl mes ir laimėjome. Mes gerbėme vienas kitą, mes svajojome padovanoti Bosnijai ir Hercegovinai tą dovaną, kurios mes neturėjome“, – iš aikštės balkono Rotušėje sakė naudingiausias Europos čempionato žaidėjas Dženanas Musa.

Į auksinę viršūnę bosnius sekmadienį atvedė būtent Dž.Musa, kuris akistatoje su Lietuva įmetė 33 taškus – jis pataikė lemiamus metimus, o vien iki pertraukos pelnė 22 taškus. Jam gerai talkino 23 taškus surinkęs Sani Čampara.

„Pasižiūrėkite į tuos vaikinukus. Jie buvo šaltų nervų tuomet, kai reikėjo kovoti pusfinalyje kovoti su Ispanija ir finale – su Lietuvą. Kaune lietuvius palaikė 5 tūkstančiai sirgalių, bet jie vis tiek užkariavo Europą“, – kalbėjo bosnių rinktinės treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.