EUROLYGA 2023

Lietuvoje pasitreniravę australai iškovojo olimpinį kelialapį

Australijos vyrų krepšinio rinktinė antrą kartą įveikė Naujosios Zelandijos komandą ir tapo Okeanijos čempione. Kartu su aukso medaliais australams buvo įteiktas kelialapis į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Naujosios Zelandijos krepšininkai žais olimpiniame atrankos turnyre.

Australijos rinktinė Lietuvoje pralaimėjo dukart, bet tinkamai pasirengė Okeanijos čempionatui.<br>G.Šiupario nuotr.
Australijos rinktinė Lietuvoje pralaimėjo dukart, bet tinkamai pasirengė Okeanijos čempionatui.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 18, 2015, 12:55 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 7:23 PM

Okeanija. Atsakomosios Okeanijos čempionato rungtynės antradienį vyko Naujosios Zelandijos sostinėje Velingtone, bet Australijos rinktinei susiklostė daug paprasčiau nei pirmosios savo aikštėje.

Šeštadienį australai Melburne tik paskutiniame kėlinyje nutolo ir laimėjo 71:59. Tuo tarpu išvykoje Australijos krepšininkai dominavo nuo pirmųjų minučių ir be didelio vargo nugalėjo 89:79.

Tarp nugalėtojų naudingiausiai žaidė Matthew Dellavedova (14 taškų) ir Davidas Andersenas (11). Kauno „Žalgirio“ naujokas Brockas Motumas per 11 min. įmetė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų). Buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininko Brado Newley sąskaitoje – 8 taškai.

Naujosios Zelandijos rinktinėje rezultatyviausias buvo Corey Websteris (16 taškų).

Nuo 1971 metų Australijos ir Naujosios Zelandijos rinktinės dėl Okeanijos čempionės vardo kovojo 21 kartą. Australai laimėjo jau 19-ąjį mačą. Jų varžovai buvo stipresni tik 2001 ir 2009 metais.

Rio. Australijos rinktinė – pirmoji komanda šiais metais žemynų pirmenybėse iškovojusi kelialapį į olimpines žaidynes.

Teisę žaisti Rio de Žaneire taip pat jau turi 2014 metų pasaulio čempionė JAV ir olimpinio turnyro šeimininkė Brazilija.

Šiais metais komandos kovos dėl dar šešių kelialapių. Europos ir Amerikos pirmenybėse bus įteikta po du olimpinius bilietus, Afrikos ir Azijos pirmenybėse – po vieną.

Greičiausiai prasidės Afrikos pirmenybės, kurios vyks rugpjūčio 19-30 dienomis Tunise. Amerikos pirmenybės bus surengtos rugpjūčio 31-rugsėjo 12 dienomis Meksikoje, Europos – rugsėjo 5-20 dienomis Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje, Azijos – rugsėjo 23-spalio 3 dienomis Kinijoje.

Atranka. Dar trys olimpinių žaidynių dalyvės paaiškės kitais metais vyksiančiame atrankos turnyre, kuriame kovos 18 rinktinių. Kol kas kelialapį į atrankos turnyrą iškovojo tik Naujosios Zelandijos ekipa.

Prie jos prisidės penkios Europos, po tris Amerikos, Azijos ir Afrikos komandas, o dar tris rinktines pakvies pati FIBA.

Olimpinis atrankos turnyras numatomas 2016 metų liepos 5-11 dienomis.

Vaikinai. Kartu su Okeanijos vyrų čempionato maču Velingtone baigėsi Okeanijos vaikinų (iki 16 m.) čempionatas. Jame keturios komandos kovojo dėl vienintelio kelialapio į kitų metų pasaulio vaikinų (iki 17 m.) pirmenybes.

Stipriausios regiono komandos vardą apgynė ir aukso medalius iškovojo jaunieji Australijos krepšininkai. Jie finale nugalėjo Naujosios Zelandijos bendraamžius 91:86.

Pirmajame etape šių komandų rungtynes laimėjo Naujosios Zelandijos atstovai 81:62.

Vaikinų pirmenybėse Okeanijos krepšinio lyderiams iššūkį metė ir dvi kitos regiono šalys Naujoji Kaledonija ir Taitis. Jų krepšinio lygis labai stipriai atsilieka nuo Australijos ir Naujosios Zelandijos, todėl turnyre buvo užfiksuota keletas astronominių rezultatų.

Naujosios Kaledonijos rinktinė abiem favoritėms pralaimėjo didesniu nei šimto taškų skirtumu: Naujajai Zelandijai 36:145 ir Australijai 29:141. Taičio pralaimėjimai buvo mažesni: Australijai 33:108 ir Naujajai Zelandijai 38:122.

Rungtynėse dėl bronzos medalių Taičio vaikinai nugalėjo Naujosios Kaledonijos krepšininkus 79:56.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.