EUROLYGA 2023

Pinigus sverdami amerikiečiai J. Valančiūną lygina su E. Kanteru

J.Valančiūnas stumdosi su E.Kanteriu.<br>„USA Today Sports“/Scanpix nuotr.
J.Valančiūnas stumdosi su E.Kanteriu.<br>„USA Today Sports“/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-18 12:47, atnaujinta 2017-10-20 03:42

Jonas Valančiūnas išvyko į Torontą pasirašyti naujosios sutarties su „Raptors“ klubu. Vėliausiai į Lietuvos rinktinės stovyklą atvykęs krepšininkas praleis visą draugišką turnyrą Kaune, bet už Atlanto atsirieks didžiulę pyrago dalį. ESPN šaltiniai tvirtina, kad J.Valančiūnui „Raptors“ ant stalo padėjo ketverių metų apie 60 milijonų JAV dolerių vertės sutartį.

Per metus J.Valančiūnas uždirbtų beveik tiek pat, kiek per pastaruosius sezonus kartu sudėjus.

Krepšinio analitikai svarsto, ar „Raptors“ pasielgė teisingai. Klubas turėjo du variantus – laukti kito sezono pabaigos, kai J.Valančiūnas taps laisvuoju apribotu agentu arba pasirašyti naują sutartį dabar ir sutaupyti, nes kitąmet algų kepurė išsipūs ir atlyginimai gerokai šoktels.

„Jonui tai būtų puikus laimikis“, – situaciją aiškino vavel.com. Panašiai į situaciją žiūrėjo ir daugelis kitų specialistų.

Stebėdami J.Valančiūno sutarties situaciją jie 23 metų 213 cm uteniškį lygino su Šveicarijoje gimusia Turkijos krepšinio žvaigžde 23 metų 211 cm ūgio Enesu Kanteriu.

Pastarasis 2011 metų NBA naujokų biržoje buvo pašauktas anksčiau nei J.Valančiūnas. „Utah Jazz“ jį pasirinko trečiuoju šaukimu, o „Raptors“ J.Valančiūną – penktuoju.

2015 metų vasarį E.Kanterį „Jazz“ išmainė į „Oklahoma City Thunder“ klubą. Puikiai „Thunder“ klube pasirodęs „centras“ po sezono tapo apribotu laisvuoju agentu.

Netrukus jis sulaukė 70 milijonų JAV dolerių vertės „Portland Trail Blazers“ pasiūlymą, bet po trijų dienų „Thunder“ pasinaudojo savo privilegijomis į žaidėją ir pateikė tokį patį ketverių metų pasiūlymą.

„Man patinka E.Kanterio žaidimas ir manau, kad jis – vertas sutarties. Bet visa kritika, kurią galėtume pažerti J.Valančiūnui (lėta gynyba, neįtikinantis krepšinio suvokimas), pritaikoma ir E.Kanteriui. Nėra tokio pasaulio, kuriame NBA klubų direktoriai vieningai E.Kanterio žaidimą įvertintu 10 milijonų JAV dolerių daugiau nei J.Valančiūno, – rantsports.com rašė „Raptors“ apžvalgininkas Casey Shermanas. – Jie abu sutartis pasirašė dar prieš padidėjant algų kepurės apimtims. Komandos net nėra priartėjusios prie to, ką galėtų pasiūlyti kitą vasarą. Panašu, kad J.Valančiūnas, veikiausiai, būtų gavęs maksimalią sutartį, jeigu būtų šį sezoną sužaidęs ir prastai.“

C.Shermanas pabrėžė, kad J.Valančiūnas po kito sezono būtų sulaukęs daug daugiau dėmesio iš kitų klubų, tad „Raptors“ žingsnis – pergalė ir klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.