EUROLYGA 2023

„Knicks“ žaidėjams – nurodymas skaityti knygą apie M. Jordaną

Kai Philas Jacksonas vadovavo „Chicago Bulls“ ir „Los Angeles Lakers“ komandoms, jis dažnai nurodydavo knygas, kurias krepšininkai turėtų skaityti, kad galėtų tinkamai nusiteikti rungtynėms.

„Knicks“ žaidėjai turėjo skaityti apie M.Jordaną.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
„Knicks“ žaidėjai turėjo skaityti apie M.Jordaną.<br>Reuters/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2015, 5:57 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 10:14 PM

Ir nors dabar legendinis NBA Žiedų valdovas nebedirba treneriu, o yra „New York Knicks“ klubo prezidentu, senojo įpročio jis neatsisako.

69 metų specialistas skaitymo įprotį įdiegė buvusiam auklėtiniui ir dabartiniam „Knicks“ treneriui Derekui Fisheriui. D.Fisheris, pasak „The Wall Street Journal“, asmeniškai krepšininkams nurodo, kokias knygas reikėtų skaityti.

Tai nusprendė padaryti ir Ph.Jacksonas. Esą Ph.Jacksonas pernai kiekvienam krepšininkui įteikė Samo Smitho knygą „There is no next“. Ji – apie legendinio Michaelo Jordano istoriją ir palikimą NBA lygai.

Ph.Jacksonas tikisi, kad kiekvienas krepšininkas iš knygos pasimokys apie mačo intensyvumą ir tinkamą pasirengimą.

Ph.Jacksonas ypač troško, kad apie intensyvumą pagalvotų „Knicks“ lyderis Carmelo Anthony. C.Anthony manė, kad skaitymui tai buvo prastas laikas, nes „Knicks“ krepšininkai kaip tik mėgino prisitaikyti prie naujo trenerio ir naujos puolimo schemos.

D.Fisheris „Knicks“ klube irgi intensyviai skatina skaitymą. Štai Latvijos krepšinio žvaigždei, kuris šių metų NBA naujokų biržoje išgirdo savo pavardę, buvo įteikta knygą „The Positive Dog“. Knygos autorius naudojasi dviejų šunų dialogu, siekdamas parodyti pozityvaus požiūrio į gyvenimą svarbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.